„Ma olin just oma naisega rääkinud, et oleks lahe teha maakleritööd, kuulata inimeste soove ja vaadata, mida ma saaks teha, et need soovid täituksid. Ja siis tuli välja, et mu naine oli omakorda rääkinud minu õe Annaga, kelle abikaasa Peep oli saanud just Arco Vara Tartu juhatajaks. Peep oli öelnud, et ma võiksin tema juurde tööle tulla,” räägib Joshua Viinalass, kuidas ta muusiku ameti kõrvalt Arco Varasse uude ametisse läks. See toimus aasta tagasi ja tänaseks on Viinalass u juba uue töökorraldusega harjunud.

Kuna muusikaga seotud üritused on tavaliselt õhtuti ja kinnisvaratöö päeval, sobis maakleri töö Viinalassi elustiiliga ideaalselt. Esialgu oli vaja sisse elada, sest uus amet on justkui uue keele õppimine, aga see ei ole Viinalassi kuidagi heidutanud: „Alguses on tähestik, siis sõnad, seejärel tulevad laused, peatükid ja lõpuks raamatud. Kui uues ametis on kodutöö tehtud, hakkab tulema loomulik vilumus. Kuid esimesed neli kuud oli ametisse sisse elamine see minu jaoks ikkagi väljakutse. Õnneks on mul head kolleegid ja mentorid kõrval, seega oli mul lihtne alustada.”

Enamasti tehakse esimene tehing neljandal kuul ja nii juhtus ka Viinalassiga, kes jõudis esimese korteri müügini siis, kui oli neli kuud ametis olnud. Tänaseks on ta müünud kaks korterit ja üürile andnud seitse. Ta ütleb, et kinnisvaras pole kiiret edu, see nõuab tööd ja vaeva. „Iga objekt on uus väljakutse, iga kodu on erinev ja igale kodule on kuskil oma peremees. See amet on käsitöö – alates kuulutuste kirjutamisest, lõpetades sellega, et iga klient on erinev. Saan siin oma suhtlemisoskust kasutada,” rõõmustab Viinalass, kelle tegutsemisala on Tallinnas.

Väärib märkimist, et Joshua Viinalassi moto kinnisvaras töötades on õige eriline: „Minu mentaliteet on olnud see, et klient tunneks end nagu kinnisvara Michelini restoranis – tähelepanu on igal viimsel detailil.”

Kui Joshua Viinalass sukeldus kinnisvaraärisse juba aasta tagasi, siis pärast pandeemiat on samas äris õnne proovinud ka muusikud Uudo Sepp ja Ithaka Maria.