Kaks aastat tagasi juulis tegin 42 esinemist, aga siis otsustasin, et enam ma nii ei tee.

Millise õppetunni said sina Koit Toome depressioonist?

Olen Koitu aastaid kõrvalt näinud ja tema tempo on meeletu. A-kategooria staari tööpinge ja ka stressitaluvus on omamoodi tasand. Sult nõutakse rohkem ja sa pead olema ka rohkemaks valmis.

Koit on nii tark artist, et tal oli oskust tõmmata pidurit, et jääda ausaks kõigi vastu. Tema ei nuta patja, ta tõuseb püsti ja temalt on kõigil õppida. Ta teab, kus tuleb pidurit tõmmata.

LOE LISAKS: Koit Toome taastub sügavast depressioonist: see oli kohutav õhtu ja sain aru, et niimoodi ma enam ei jätka

Mina olen oma tempot rahulikumana hoidnud. Rekordpäev jääb mul aastasse 2010, kui alustasin päeva esinemisega ühel kooliaktusel kell 9. Kell 12 oli Nukuteatris kahevaatuseline etendus „High School Musical“, lõunaajal käisin esinemas ühes ministeeriumis, õhtul oli veel kord seesama Nukuteatri etendus „High School Musical“ – kaks vaatust ning samal ööl esinesime bändiga ööklubis.

Kaks aastat tagasi juulis tegin 42 esinemist, aga siis otsustasin, et enam ma nii ei tee.

Suudan end välja lülitada ja lõõgastuda ilma alkoholita.

Mitte alati ei ole sa nii distsiplineeritud olnud?

Jah, aga pidutseda saab erinevalt. On olnud ka aegu, kui mul jooki ees ei olnud, siis pidu justkui ei olnudki. Praegu ei pea ma lõõgastumiseks alkoholi tarbima.

Olen end suutnud selliseks harjutada, et suudan end välja lülitada ja lõõgastuda ilma alkoholita. Pidu on tore seni, kuni see halvasti ei lõpe, aga restarti saab teha ka teisiti.

Viimati käisime näiteks reisimas Küprose saarel. See oli väga mõnus puhkus. Sõitsime terve saare läbi alkoholi puudutamata.

Loe lugu Ott Leplandist pikemalt SIIT.