Sophie taust tundus laitmatu. Ta jättis endast alati sõbraliku mulje. Sophie ja tema perega oli kohalike sõnul alati tore linnas kokku põrgata ja mõtteid vahetada.

Nüüdseks istub aga 18-aastane Sophie trellide taga, sest väärkohtles kahte õde, kellest üks oli õnnetu juhtumi hetkel 2-aastane ja teine 3-aastane. Ta tegi seda, kui oli veel 17-aastane. Arvatakse, et Sophie näol on tegemist Suurbritannia noorima pedofiiliga.

Tavaliselt arvatakse, et pedofiilid on mehed, aga leidub ka naispedofiile. Olenemata sellest, et tavaliselt peetakse naisi hoolivateks ja räägitakse, kuidas neis löövad välja emalikud omadused.

Ka Sophie tundus heatahtlik ja seetõttu otsustasid kahe ja kolme aastase väikelapse vanemad ta palgata. Nad poleks aga iial osanud arvata, mis neid tegelikult ees ootab.

Sophie kasutas lapsi seksuaalselt ära, pildistas neid, katsus neid ja sai muude jubedustega hakkama. Teda süüdistati kuueteistkümnes erinevas kuriteos. Eelmise aasta lõpus aset leidnud kohtuistungil tunnistas Sophie ennast süüdi.

Laste isa sõnul on Sophie tehtud kahju korvamatu ja inimesed ei kujuta ettegi, kuidas nende pere praegu ennast tunneb. Viha ja raev on vaid jäämäe tipp.

Noorem tütar, kes on nüüdseks kolme-aastane, näeb siiani õudusunenägusid.

Kusjuures Sophie käitumine oli osaldi tingitud ka 59-aastasest mehest, kellega ta kohtus internetis. Selgub, et David Geeringu nimeline mees oli aastaid olnud Sophiega suhtes ja innustanud Sophiet toime panema kõiksuguseid jubedusi. David nõudis, et Sophie saadaks talle ka fotosid tehtud jubedustest.

Kohtus selgus, et Sophie ja David said tuttavaks tutvumisportaali kaudu. Kui Sophie oli 13-aastane, võttis üks tema sõpradest ta telefoni ja tegi Sophiele naljaviluks tutvumisportaali kasutaja ning märkis ta vanuseks 22 eluaastat.

Sophie hakkas saama rohkelt sõnumeid ja paljusid ta ignoreeris, ent ühel hetkel kirjutas talle David. Alguses vältis Sophie ka tema sõnumeid, kuid David oli järjekindel ja ühel hetkel andis Sophie järele ja vastas Davidi sõnumitele.

David oli 27 aastat töötanud politseinikuna, kuid ta mõisteti 2008. aastal süüdi ebasündsate fotode jagamises, mis oli tehtud lastest. Kui David peale kahte ja poolt aastat vanglast vabanes, siis kolis ta Hertfordshire’isse ja pööras elus nii-öelda uue lehekülje.

Naabrite sõnul oli David just kui kõige toredam naaber üldse. Ta aitas inimesi hea meelega ja viis teine kord naabrite täiskasvanud lapsi oma autoga kooli. Ta viis ka inimeste prügi välja ja aitas seal, kus sai.

David Geering mõisteti novembrikuus eraldi kohtuistungil 15-aastaseks vangi.

Statistika sõnul on pedofiiliat naiste seas üha rohkem märgata. Näiteks 2017. aastal mõisteti seksuaalsete kuritegude eest vangi 108 naist, vahendab Daily Mail ja väidab, et see oluliselt suurem arv kui kümmekond aastat tagasi.

Naabrite sõnul näis Sophie Elms naiivne, tal puudusid oskused suhelda ja ta käitus oma vanuse kohta lapsikult.