Endine «Buffy»-beib SARAH MICHELLE GELLAR pühendub rannas vedelemisele ega kavatse enam kunagi oma abikaasaga koos töötada!

Elu pärast «Vampiiritapja Buffyt» on roosiline — Sarah Michelle Gellaril (27) on nüüd piisavalt mahti, et sõpradega suhelda, rannas vedelda ja abikaasa Freddie Prinze juunioriga aega veeta.

Samal ajal on ka Sarah’ karjäär tiivad saanud. Ta nimetab oma uut filmi The Grudge õudseimaks, milles ta kaasa on löönud, mis sest, et hirmu žanris on ta end juba varemgi tõestanud («Ma tean, mida sa tegid eelmisel suvel» ja «Karje 2»).

Mille poolest on elu pärast «Buffyt» teistsugune?

Ma saan nüüd sõprade ja perekonnaga suhelda! Mu sõpradel on vahepeal lapsed sündinud. Ma ei saanud haiglas olla ja neil kätt hoida, kui nad sünnitasid. Ma ei saanud anda garantiid, et jõuan nende laulatustele. Töötasin hiliste õhtutundideni, jäin lennukist maha, jõudsin kohale küll peo ajaks, kuid jäin tseremooniast ilma.

Kas ka Freddiega olemiseks oli keeruline aega leida?

Kui Freddie «Buffy» ajal filmivõtetel oli, ei saanud ma sinna midagi parata, sest mul polnud võimalust lennuki peale hüpata. Nüüd lähen Freddie juurde filmivõtetele, istun seal ja veedan mõnusasti aega.

Millal teie lapsed saate?

Kunagi ikka. Ma olen ju alles 27aastane.

Kas sulle avaldatakse selles küsimuses survet?

Niipea kui hakkad kellegagi kohtamas käima, küsitakse: «Oo, mu jumal, millal te kihlute?» Niipea kui kihlud, küsitakse: «Oo, millal te abiellute?» Kui abiellud, küsitakse: «Millal te lapsed saate?»

Või siis oodatakse, millal te lahutate...

Just. Tavalise ajaarvamise järgi oleme olnud abielus kaks aastat. Hollywoodi ajaarvamise järgi teeb see 15 aastat.

Kas su ema ka küsib, millal te lapsed saate?

Ta ei teeks seda iial! Mulle täiesti piisab, kui seda küsivad võõrad, ema ei küsiks seda kunagi. Pealekauba teeks see temast vanaema ja ma usun, et tal poleks midagi selle vastu, kui ta peaks seda veel veidi ootama.

Mängisid filmis «Scooby Doo» koos Freddiega. Kas kavatsete veel kunagi koos töötada?

Ei usu. Meil vedas selle projektiga, et saime seda tööd tõesti koos teha. Ainus paar, kelle ma kinolinal kuidagi välja kannatan, on Paul Newman ja Joanne Woodward. Üldiselt ei pea ma seda huvitavaks, eriti meie praegusel tabloidiajastul.

Oled lapsest saadik näidelnud. On see raske?

Õnneks ei olnud ma lapsena kuulus. See tegi elu kergemaks. Lapsena kuulus olla pole vist mingi lust ja lillepidu, kuigi mina ei tea, mul pole lapsi. Mu ema lasi mul neid töid teha, see oli erakordne kogemus ja ma sain väärtuslikke õppetunde.

Milline on sinu meelest täiuslik päev?

Päev hea raamatuga rannas. Mulle meeldib lugeda, kuid romantilised romaanid mind ei tõmba. Ma armastan J. K. Rowlingut. Ta teeb lastele seda, mida Oprah teeb täiskasvanutele. Parim raamat, mida lugenud olen, on Audrey Niffeneggeri The Time Traveller’s Wife.

Kas sa ei igatse Buffy järele?

Ma tunnen temast puudust, ja ma igatsen oma töökaaslaste järele, sest võttetiimist saab paratamatult perekond. Üheksa aastat oma elust näed sa neid iga päev. Aga ma ei igatse töötundide järele! See töögraafik oli tappev.

Aga trenni teed ikka edasi?

Otse loomulikult, ja nüüd on mul selleks rohkem aega. Kolmel päeval nädalas tegelen pilatesega, kolmel jõutreeninguga. Kuni viimase ajani jooksin kaks miili päevas. Ma armastan süüa ega piira end eriti. Püüan võtta vähem praetud toitu. Ma ei keela endale midagi. Kui pakutakse maiustusi, võtan vastu.

Mis on su järgmine projekt?

Puhkus. See on järgmistest asjadest kõige tähtsam. Mis töösse puutub, siis loodan, et saan filmis Donnie Darko koostööd teha Richard Kellyga. See on kindlasti vahva.

Kuulujutt räägib, et tahaksid kaasa lüüa ka Kill Billi taolises filmis...

Oo, see meeldiks mulle! Kõigist eelmise aasta filmidest oli see kõige leidlikum. Võttepaigad olid ilusad ja Uma Thurman oli täiesti uskumatu. See oli kättemaksufilm ja armastuslugu. Uma Thurman ja Quentin Tarantino on vist väga rahul, et said hakkama meistriteosega.