Kui te arvate, et kogu see šõu, üksteise kallal tänitamine ja killurebimine teleseriaalis «Padja-klubi» on nende nelja tüdruku tipp ja lagi, siis eksite rängalt. Näiteks Kristina osatäitja Kertu Moppel (29) ja Maria osatäitja Katariina Ratasepp (27) üllatavad peagi Telliskivi Loomelinnaku etenduskunstide keskuses Vaba Lava vaatajaid tõsise draamalavastusega «Liha luudel»!

«Kertu seda tükki lavastab ja mina ja veel kuus inimest mängivad. Suurem osa loomemeeskonnast on samalt lavakakursuselt,» tõdeb Katariina. Lisaks temale astuvad lavale Maarja Mitt, Liisa Pulk, Roland Laos, Lauri Kaldoja, Jüri Tiidus ja Hendrik Toompere jr jr.
«Liha luudel» on trupi kollektiivse ajurünnaku tulem, kirjasõnasse on selle valanud Maria-Lee Liivak. «Liha luudel» keskendub inimesele, kes on võimeline kujutlema ja tundma kõike peale olematuse, ja uurib, kuidas siis peaks olema võimalik, et ükskord me lakkame olemast!
Et end teemasse pisut sisse viia, luges Kertu suvel Argo Moori käsitlust surmakultuurist, Katariina aga Donald Demarco ja Benjamin Wikeri «Surmakultuuri arhitekte». No kisub kõhedaks, aga jääme põnevusega ootele – «Liha luudel» saab lavaküpseks novembris.