Pikasääreline näitlejatar on pühendunud karjäärile, sõpradele ja meestele, kuid mitte enam poistele!

 

Cameron Diazel (37) on mitu palet. Kuigi ta on Hollywoodi komöödiakuninganna, sekspomm ja keskkonnakaitsja, arvavad tema sõbrad, et ta pole aastate jooksul üldsegi muutunud. «Kuulsus teeb sinust selle, kes sa oled,» leiab ta. «Kui kõik uksed on su ees valla, pead endale mõned piirangud seadma. Kui sul pole head kasvatust, on oht, et hakkad kõiki neid piiramatuid võimalusi ära kasutama, ja kaotad oma ande.»

Cameron pole õnneks midagi kaotanud. «Ma jälgin oma käitumist rohkem, sest kõik näevad mind. Kõik räägivad minust,» ütleb ta. «Seetõttu püüan ma mitte järjekordades vahele trügida ja inimesi poest välja visata ainult selleks, et saaksin rahus šopata.»

Cameron on tõeline maailmakodanik. Teda tuntakse isegi Bhutanis. «Inimesed käivad seal rahvariietes, aga niipea, kui ma lennukist maha astusin, palus üks tüüp minult särgivarrukale autogrammi. «Kuhu ma sattunud olen?» mõtlesin ma.»

Cameroni rahvariided on teksad. «Ärge parem küsige, kui palju mul neid on,» naerab ta. Tema figuuri on alati peetud maailma imeks, aga ta kinnitab, et teeb selle nimel kõvasti tööd. «Viis korda nädalas,» ütleb ta. Kui ees on filmivõtted või promoturnee, pingutab ta vormi nimel veelgi rohkem. Näiteks filmis «Nagu öö ja päev» (Knight and Day) jagab ta võimsaid jalahoope. «Need on mul «Charlie inglite» ajast selged,» ütleb ta. «Lihastel on mälu. Keha jätab sellised asjad meelde.»

Loe edasi värskest Kroonikast

{poolik}

Poisid ja mehed

Oma suhteid poiss-sõpradega ta ei kommenteeri. Praegu käib ta kõmulehtede andmeil kohtamas pesapallur Alex Rodriguezega. Kuna Alex on ka popkuninganna Madonnaga seotud olnud, on kõmumeedia huvi mõistagi suur. «Ma püüan sellistest asjadest mitte välja teha,» ütleb Cameron hooletult. «Ma lihtsalt elan oma elu, sest ma tean, kes ma olen, mis ma teen ja kellega ma seda teen.»

Peagi linastuvas komöödias Bad Teacher  näitleb Cameron koos oma ekskallima Justin Timberlake'iga. Nad olid koos kaks aastat ja nüüd on nad parimad sõbrad. «Me Justiniga oleme aastaid koos naernud,» ütleb ta. «Ta on kõige naljakam inimene.»

Cameronil on meestega omamoodi suhe. Ta võib olla nii sõber kui ka armuke - või mõlemat korraga. «Olen alati mehi ja poisse armastanud,» tunnistab ta. «Mind nende tembud ei heiduta. Ma ei ole näägutaja. Mulle tundub, et võin olla naine, aga samal ajal neist ka aru saada.»

Ränk kaotus

Võimalik, et Cameron on eluterve suhtumise saanud oma isalt Emiliolt, kes suri kaks aastat tagasi 58aastasena ootamatult kopsupõletikku. Isa surm masendas Cameroni ja muutis ta mõistlikumaks. «Minust sai teine inimene,» ütleb ta. «Meie perekonnale oli see õudne šokk, sest see juhtus nii ootamatult. Ma sain õppetunni. Suure õppetunni. Mulle jõudis kohale, et on asju, mida ei saa muuta.»

Cameroni prioriteedid muutusid. Teda hakkasid tõmbama vastutustundelised mehed. «Kellele ei meeldiks pahad poisid?» tõdeb ta. «Aga ühel päeval jõuab sulle kohale, et pahade poistega ei jõua kaugele. Mina olen nendega nüüd lõpparve teinud.»

Suhete arendamiseks pole Cameronil õigupoolest aega olnudki, sest viimased kaheksa kuud on ta veetnud filmivõtetel. «Ma olen kogu aeg kandnud kellegi teise riideid ja öelnud kellegi teise sõnu,» räägib ta. «Mul pole olnud aega endale teksaseidki osta!»

Küll aga ostis ta endale iPadi - et oleks lihtsam filmilepinguid ja - postereid üle vaadata. Sellega tema tegevus internetis piirdub. «Mul pole aega!» kurdab ta. «Ma töötan! Ja internet ei meeldi mulle! Minu meelest on see kohutavalt ohtlik.»

Ka Twitter ei huvita teda. «Absoluutselt ei huvita. See võtab liiga palju energiat. Ma jõuan vaevalt oma e-postile vastata.»

Vormi saladused

Ehkki punasel vaibal ei valmista Cameron kunagi pettumust, kurdab ta, et kaamerate ette astumine teeb ta ikka veel närviliseks. «Me kõik valime kleite samadest kohtadest,» räägib ta. Õnneks on tal välja kujunenud omad lemmikud. «Viimasel ajal meeldivad mulle väga Victoria Beckhami kollektsiooni kleidid,» ütleb ta. «Aga üldiselt olen ma praegu suures segaduses. Ma ei saa moest üldse aru.»

Cameroni sale ja sihvakas keha on kui moedisainerite loomingu näitamiseks loodud. «Trenn on mulle nagu söömine, magamine ja hingamine,» ütleb ta. «Ma olen järjekindel. Kui ma laisaks muutun, on seda kohe näha. Ma ei lähe mitte paksuks, vaid jään liiga kõhnaks. Ma ei püüa trenni tehes mitte alla võtta, vaid juurde võtta. Vanemaks saades keha muidugi muutub, aga kui tööd teha, läheb asi paremaks.»

Trenni teeb Cameron staaride treeneri Tracy Andersoni käe all. Seda treenerit soovitas talle sõbranna Gwyneth Paltrow.

«Ma armastan teda!» teatab Cameron. «Me oleme ammused tuttavad, aga alles viimasel paaril aastal oleme lähedaseks saanud. Ta on armas, kallis, hea ja ehe inimene!»

Sõbrad, vein ja armastus

Vananemist Cameron ei karda. «Leian, et olen praegu palju külgetõmbavam kui varem. Tuhat protsenti. Ma naudin oma nahka ja kortsusid ja kõike muud, sest vananemist peatada ei saa. Seda saab peatada ainult surres, ja see ei ole hea valik. Vaadake Helen Mirrenit! See naine on hingematvalt seksikas. Ta ei püüa ajaratast tagasi keerata, ta lihtsalt hoolitseb enda eest. Ja ta on nudist!»

Loomulikkus meeldib Cameronile. «Toit, vein, sõbrad, armastus. Ma oskan hästi armastada. Ma armastan inimesi, kes armastavad hästi. Nad on õnnelikud.»

Cameronil on hea meel, et tema elus on alanud mõistlikum ja stabiilsem ajajärk. «Praegu ma tegelen oma elu kaardistamisega,» ütleb ta. «Aga ärge veel arvake, et minust on saanud mingi budist. Kaugeltki mitte. Kes mind tunneb, see teab, et minuga on alati lõbus!»