Hoolimata lahutusest möödunud aastal väidab TOM CRUISE: «Olen romantik. Usun, või õigemini olen kindel, et abi-ellun uuesti.»

Naine, kellega koos Cruise selle teekonna ette võtab, paistab olevat näitlejatar Penelope Cruz. Tom Cruise’i (40) ja Penelope Cruzi (28) saaga on kestnud aasta ja näib, et väikestest tõrgetest hoolimata kestab see edasi. Tom ja Penelope tutvusid mullu filmi Vanilla Sky («Ava oma silmad») võtetel. Mõlemad kinnitavad kui ühest suust, et teineteiseleidmine juhtus pärast Cruise’i lahkuminekut abikaasast Nicole Kidmanist, kellega tal on adopteeritud tütar Isabella ja poeg Conor. Aastaga on Tom lahutusest üle saanud ja tunneb jalge all jälle kindlat maapinda.

Tom, sa oled üle elanud oma vanemate lahutuse ja nüüd juhtus see ka sinu endaga. Kas uuestiabiellumine tuleb üldse kõne alla?
Olen romantik. Usun, või õigemini olen kindel, et abiellun uuesti. Sest ma tõesti naudin meie suhet. Mulle lihtsalt meeldib see suhe. Ma usun, et see toimib.

Sel juhul aimad sa juba, mis on järgmine küsimus…
Ei, kindlaid plaane ei ole, kuigi kõik sellest räägivad. Väidetavalt pidime juba jõulude ajal abielluma. Aga seda me ei teinud.

Oled sa praegu armunud?
Jah, muidugi olen. Penelope on armas inimene ja ma naudin temaga veedetud aega.

Millal taipasid, et oled temasse armunud?
Millal see klõps käis? Me olime sõbrad, helistasime teineteisele ja veetsime koos aega. See juhtus vist juulis. Suhted arenevad. Sa naudid tema seltskonda. Sa vaatad, kuhu see suhe viib. Sa käid kohtamas. Nagu kõik teised. Ta on armas inimene.

Millal oli su elu raskeim aeg?
Möödunud aastal. Aga oli mis oli, mind on ikkagi õnnistatud. Tõesti on. Mul on võimalus teha tööd, mida armastan, ja seetõttu ei taha ma nende asjade pärast viriseda. Mu lapsed on terved. Nicole on terve. Mu vanemad on terved. Mul pole kunagi elus suuri pingeid olnud.

Mida sa vabal ajal teed?
Lapsed. Penelope.

Teed sa trenni, et end vormis hoida?
Pole aimugi. Olen aktiivne inimene. Ma ronin. Lendan. Teen erinevaid asju. Praegu olen filmi Last Samurai («Viimane Samurai») võtetel, seal saab iga päev mõõgaga vehkida ja painduvusharjutusi teha.

ul on hambaklambrid?
Jah, mul on hambaklambrid — kas te üldse usute seda? Uurisin põhjalikult laste hambumust — neil on see asi ikka fantastiline. Minu ülemised hambad surusid liiga raskelt vastu alumisi. Ma ei saanud oma suud kinni panna.

Arvasin, et kõigil on see nii. Kannan hambaklambreid kuni oktoobrini. Nende väljanägemine mind ei sega. Tegelikult on nad omamoodi naljakad, ainult et toit kipub neisse kinni jääma. See on ebameeldiv pigem teistele, mina säilitan nii toitu, et oleks hiljemgi midagi hamba alla haugata.

Kas nende kandmine teeb haiget?
Mu lapsed ütlevad: «Oi, see on valus!» Mina vastu: «Ma tunnen teie valu. Marss kooli!»

Sa näed alati hea välja. Kes sulle riideid valib?
Ma saan asju filmidest kaasa, kui see on võimalik. Mõnikord ülikonna, mõnikord midagi muud. Aga tavalise päeva riietus on mul ikka teksad, sviiter ja tossud.

Mõni mees ei oska endale üldse riideid valida.
Ma tean, mina olen just selline mees. Olen teksa- ja T-särgi mees.

Kes oleks uskunud, et sa sellises vanuses nii hea välja näed?
Ma ise ka poleks seda uskunud.