Alice Talvik on Eesti Televisiooni legendaarsemaid telediktoreid, kes ei ole andnud pärast pensionile jäämist ühtki intervjuud ja on jäänud meediale täielikult kättesaamatuks. Temast on saanud rääkida ainult tema sama legendaarne abikaasa Mati Talvik, kes meenutas Vahur Kersna saates "Talvik, Eesti Televisioonist" Alice`iga kohtumist nii: "Mina kohtasin teda ja tema muidugi ei teinud mind märkamagi. See oli ilus kevadhommik, sadas sooja vihma. Mina läksin oma noorte reporterite klubisse, päris ohtralt oli sadanud, päike paistis ja raadiomaja poolt tuli mööda veerenni paljasjalgne blondiin." Alice ja Mati kohtusid 1950ndate aastate lõpus.

Alice Talvik töötas Eesti Televisioonis aastatel 1958–1996, olles kuni aastani 1980 diktor, hiljem programmijuht.

ETV diktorina töötades sai temast tõeline moeikoon ja eeskuju kõigile nõukogude naistele. Polnud naist, kes poleks tahtnud sarnaneda Alice-ile. Siiani meenutatakse tema tuhkblondi juuksepahmakat (päris juuksed, mitte kunagi parukas!), pikki valgeid üle põlve saapaid ja leopardinahkse imitatsiooniga kostüüme. Karmil nõukogude ajal polnud selliseid riideid ja jalavarje teadagi kusagilt saada. Alice oli aga osav õmbleja ja vuristas enamiku oma ekraanil kantud riietest ise õmblusmasina abil kokku.

Alice ja Mati Talviku poeg Artur Talvik käis täna ema õnnitlemas ja kirjutas oma Facebooki kontol nii: "Meie kallis ema/vantsu Alice sai täna 80! Tegime sõidu apokalüptillisse Tallinnasse, Tondile, et vähemalt laulda tema akna all. Riskirühm (nagu ta ennast nimetada ei luba) oli varustanud ennast korraliku maski ja kummikindaga. Õnneks on meie uskumatul energiakeral oma aed, kus ta seda kummalist aega veeta saab. Juubelit jätkame aga video džinn toonikuga. Lapsed tahtsid küll vantsu vabastada tema vangitornist ja maale kaasa võtta, sest ta on maailma kõige toredam inimene, aga koduõpetajast issi ei lubanud. Ühtlasi õnnestus lastel näha ka üle mitme aja oma ema laivis. Olen väga õnnelik, et mul on selline ema ja lastel selline vantsu! Ta Elagu!"

Kroonika ühineb õnnesoovidega - palju õnne ja jätkuvat tervist, elav legend Alice! Foto: Artur Talvik/erakogu