Priit Pius kinnitas rõõmsameelselt Kroonikale, et pisike tüdruk nägi ilmavalgust 18. märtsil. "Sünnitus kulges kenasti. Ema ja lapsega on kõik korras ning nüüd on nad juba ka kenasti kodus!"

Maiken Pius rääkis "Ringvaatele", et sai koju täna hommikul ning tunneb ennast väga hästi. Eriolukorra tõttu ei saanud isa sünnituse juures viibida. "Need reeglid said paika pühapäeval. Kui ma sellest õhtul teada sain, siis ütlen ausalt, et kohe purskasin nutma, sest olin arvestanud, et mees on kohal, sest esimesel korral oli Priidust väga palju abi." Ajapikku Maiken siiski harjus selle mõttega. "Sa pead lihtsalt selle olukorraga leppima, sest see on kõigi huvides."

Haiglasse jõudes oli olukord nii ootamatu, et Maiken tunnistab, et ei jõudnud abikaasaga korralikult hüvastigi jätta. "Kui me õhtul kell 9 sinna jõudsime, siis ma arvasin, et me saame koridoris ikkagi hüvasti jätta, aga seal oli tõesti selline isolatsiooni kahe ukse vaheline vahe, kus tuli enne ankeet täita ja siis näidata läbi klaasi, et ma olen terve. Siis suunati mind teatud kohta ja kohe mask ette ja ma tegelikult ei jõudnudki Priiduga väga hüvasti jätta. Lihtsalt ütlesin tsau ja läksin. Ma arvan, et see oli natuke ehmatav talle ka."

Kuigi isa sünnituse juures olla ei saanud, siis last nägi ta siiski juba vahetult peale sündi. "Jällegi hea nõuanne naistele, kes lähevad sünnitama. Võtke telefonilaadija kaasa, kõrvaklapid ja telefon. Täpselt sellel hetkel, kui laps asetati peale sündi mu rinnale, ütlesin jälle hädiselt, et kas te saaksite mu telefoni anda ja tegin videokõne Priidule, nii et põhimõtteliselt ta natuke oli selle hetke juures."

Näitlejanna tõdeb, et üksi sünnitamine tegi teda veidi isegi tugevamaks, sest polnud võimalik kellelegi teisele toetuda.

Esimene laps, poeg Johannes, nägi ilmavalgust 22. märtsil 2018. aastal. Toona avalikustasid värsked vanemad, et lapse nimi ei olnud varem välja valitud, vaid sai pandud ikka pärast uue ilmakodanikuga tutvumist.

Maiken ja Priit abiellusid sel suvel Käsmus. "Tegemist oli meie jaoks intiimse ja püha hetkega. Selle tunnistajaks olid meile kõige kallimad inimesed," kommenteeris Priit suvel Kroonikale.

Pulmadest pikemalt saad lugeda SIIT.