Elizabeth Gilbert lahutas aasta aega tagasi oma abikaasast José Nunesist. Peale lahutust sai Elizabeth Gilbertist ja tema parimast sõbrannast Rayya Eliasest paar. Septembris tuli menuromaani autor kapist välja ja ütles meediale, et naudib suhteõnne koos surmahaige sõbrannaga.

Gilbert kirjutas teisipäeval Instagramis: "Mina ja Rayya Elias oleme see aasta elanud läbi väga raskeid aegu. Aga mitte täna. Tänane päev on ilus ja eriline. Väike ja lihtne tseremoonia koos lähedaste sõprade ja perekonnaga." Gilbert lisas, et New Yorgis toimuv tseremoonia on mitteametlik.

Elias, kes on samuti kirjanik, võitleb maksavähiga. Gilberti sõnul on tegemist vihase vähi vormiga ja paranemist ei ole oodata. Gilbert kirjutab: "Raskemad päevad on alles tulekul, see ei lähe lihtsamaks...Aga meie armastus on tugev. Me läheme koos lõpuni välja ja peale seda on kõik Jumala kätes"

Gilbert on varasemalt olnud abielus kaks korda. Peale esimesest abikaasast lahkuminekut otsustas naine minna ümbermaailmareisile ja kirjutas tänu sellele menuki "Söö, Palveta, Armasta".