Kroonika toob ära Siiri Sõnajala avalduse sõna sõnalt:

Armas Eesti rahvas!

Tean, et mind puudutav süüasi ja kohtuotsus on teile kõigile tulnud uskumatu üllatusena, pettumise ja isegi valuga, sest see on puudutanud tuhandete inimeste õrna ja sügavat sisetunnet. Valdava osa oma elust olen gospellauliku ja poetessina ju elanud kõige kaunimate ja õilsamate tõekspidamiste, kõrgeima eetika alusel, koos usu ja lootusega, mis suudab läbistada mitte vaid südameid vaid ka taevaid.

Mida on mul öelda? Vabandusi ma ei otsi. Saan vaid väita, et see kõik on toimunud ülima afekti seisundis, kus teatud draamad, isegi tragöödiad, mille tõttu olen ema ja naisena saanud suure löögi, tekitasid mingi seletamatu ükskõiksuse minu enda isiku suhtes.

Täieliku teadmise juures, mis toimub, ei hoolinud enam millestki, isegi soovisin kogeda sellega kaasnevat valu. Tahtsin veel haiget saada, nüüd siis juba teadlikult.

Mu rahvas, andesta mulle kui suudad. Mina suudan, usun, et kõike heastada on võimalik, et suudan teenida oma rahvast ja ühiskonda parimate võimalike vahenditega, parimal viisil. Näen juba lähitulevikus selleks suuri võimalusi avanemas.

Armastusega, alandlikult teie

Siiri Sõnajalg

Andres ja Siiri Sõnajalg elasid kolme aasta eest üle ränga kaotuse - surma sai Siiri ja Andres Sõnajala vanim poeg, 32aastane Alari, kes kukkus aknast alla…

Siiri ja tema kaksikõe Viivi alkoholilembusest on räägitud aastaid. Viivi samuti ettevõtjast abikaasa Oleg kinnitas eelmise aasta lõpus Kroonikale antud intervjuus, et Viivi on alkoholiprobleemi ületanud.

Harju Maakohus mõistis neljapäeval Siiri Sõnajalale tingimisi kuue kuu pikkuse vangistuse, millest arvestati maha tema poolt eelvangistuses kantud 39 päeva. Siiri Sõnajala lõplikuks karistuseks jäi tingimisi neli kuud ja 21 päeva. Ühtlasi määras kohus talle ühe aasta ja nelja kuu pikkuse katseaja ning allutas ta käitumiskontrollile. Kohus keelas Siiri Sõnajalal katseajal tarvitada alkoholi ning kohustas teda eriolukorra lõppemise järel läbima alkoholisõltuvuse raviprogrammi. Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi varastas Siiri Sõnajalg eelmisel aastal vähemalt seitsmel korral Kuressaare ja Tallinna toidukauplustest veini.