Kauplustes võib liiga tihti leida mune kas pragunenud või aukliku koorega, kinnitas soliidne organisatsioon tõsisel moel. Ametlikus teadaandes öeldi, et keetmiseks tarvitatavaid mune tuleb müüa kahekordse koorega, omleti tegemiseks mõeldud munad võivad siiski olla ka tavalise koorega.

Jaapani ajaleht Tokyo Shimbun teatas 1. aprillil rõõmsalt, et Tokyo lahest leiti 110 mld barreli suurused naftavarud, mis on võrdsed Iraagi naftavarudega.

Austraalia Daily Telegraph reklaamis tehnikat, mis võimaldab autosõpradel muuta oma masinad nähtamatuks, et mitte maksta teedemakse.

Spordisaidil nhl.ru ilmus uudis, et Lukoili president Vagit Alekperov teatas hokiklubi Edmonton Oilers kontrollpaketi omandamisest. Seda, et tegemist oli aprillinaljaga, võis välja lugeda uudisloo viimasest lõigust: “Alekperov märkis, et aktsiate ostu korral saab klubi nimeks Edmonton Lukoilers”, kirjutab Kommersant.

Venemaa Ühised Energiasüsteemid RAO EES levitas teisipäeval tervelt kahte 1. aprilli sõnumitega pressiteadet.

Esimese räägitakse, et Grigori Javlinski (Jabloko liider) tuli võitjaks kinnisel konkursil vakantsele kohale kompanii juhatuses tööks probleemsete klientidega. Kirjutades alla vastavale dokumendile, andis juhatuse esimees Anatoli Tšubais märku, et härra Javlinski võib alustada tööd ning võtta üle talle eraldatud kabineti 14. korrusel.

Teine puudutas elektriliinide varguste probleemi: neid kastetakse nüüd justkui vedelikuga, mis kutsub esile peapöörituse ja ajab iiveldama.

Mõned naljad osutusid aga vägagi usutavateks: nii pidi Rosneft terve päeva ümber lükkama teadet, et kompanii on välja pannud 10 mln rubla suuruse preemia info eest, mis puudutab Rosneft-Dagneft direktorite nõukogu liikmele tehtud atentaadikatset (Kommersant kirjutas sellest laupäeval).

Kommersandi küsitletud infoagentuuride töötajad teatasid, et said juhtkonnalt kategoorilise keelu aprillinaljade avaldamise kohta.

Investeerimiskompaniide analüütikud on juba harjunud, et 1. aprillil tuleb palju tõsisemalt nö filtreerida informatsiooni, mis ilmub massiteabekanalites. Troika Dialog analüütik Valeri Nesterov teatas Kommersandile, et ei mäleta, et 1. aprilli müstifikatsioonid oleks jäänud õigeaegselt ära tundmata. Teisipäeval oli paljudel siiski teine probleem: paljudesse õigetesse uudistesse tuli süveneda palju tõsisemalt, et mitte pidada neid aprillinaljadeks.