Kuigi tal on juba pikk muusikukarjäär seljataga, millesse mahub isegi üks Grammy ja 4,5 miljonit mahamüüdud albumit, ei väsi ta enda sõnul iialgi. Kohe-kohe on välja tulemas uus album, millel pealkirjaks "Evolution".

Paul, miks panid oma uue plaadi pealkirjaks "Evolutsioon"? On sellel ka mingi sügavam tähendus?

Tead, ega tegelikult ei ole. Asi on lihtsalt selles, et tahtsin avaldada selle pealkirjaga austust tehnika arengule, ilma milleta poleks ei mind ega mu tööd. See on hämmastav, kuidas kõik areneb ja täiustub. Mõtle, meil polnud 20 aasta eest isegi mobiiltelefone ja nüüd saad oma iPhone'ga jumal teab mida teha - muusikat kuulata, filme vaadata, pildistada. Kas pole tore?

Su eelmistel plaatidel on vokaale peale laulnud Natasha van Dyk (Pauli abikaasa toim.) Kas ka uuel plaadil on lootust teda kohata?

Hahaaa, ei! Ma ütlen talle muidugi edasi, et eestlased on jälil sellel, et ta paaris loos kaasa teinud on, kuid jah...siiski ei. See oli selline ühekordne asi ja minu tänu talle selle eest, et ta olemas on. Ja issand, see oli juba 12 aastat tagasi! (vajub mõttesse)

Muutusid nostalgiliseks?

Jah, korraks küll. 12 aastat on tegelikult päris pikk aeg ja mul on olnud nii lõbus! (naerab) Mis sellest, et ma kunagi ei puhka ja koguaeg reisil olen, tegelikult just tänu sellele olen ma väga "kodune" poiss ("homie" toim.) ja naudin lihtsaid asju. Kuigi kui aus olla, siis pole ma paar aastat puhanud ja ei mäleta enam, kuidas seda tehakse.

Arvata võib, et oled oma karjääri jooksul näinud üksjagu purjus ja narkouimas inimesi. Ütle, millal see esimest korda häirivaks muutus?

Novot, milline küsimus. Ma ei saa öelda, et mind see ei häiri, samas ei saa ma ka öelda, et ma meeletult šokeeritud olen, kui keegi oksendab oma saabaste peale. Inimesi on igasuguseid ja mina olen pigem selle peal väljas, et tunnetada, mismoodi publik üldiselt vibreerib. Ma ei ole selline inimene, kes kirjutab teistele ette, mida tohib ja mida ei tohi teha. Kui tahate juua ja aineid tarbida, siis olge lahked, aga proovige korraks seda muusikat ka kainelt kuulata ja ma garanteerin fantastilise elamuse!

Kui Sa poleks diskor, siis millist ametit peaksid?

Ma olen alati tahtnud olla ajakirjanik! Minult koguaeg küsitakse asju ja ma tahan vahelduseks ise ka küsida. 

Ahsoo, no aga küsi minult midagi siis?

Eee...mitu aastat Sa ajakirjanik oled olnud? (saades vastuseks aastate arvu, naerab) Näed, saingi juba targemaks. 

Kuule, aga kuidas on lood sellise asjaga nagu "klubiklassika"? Kui mõnes žanris on surematuid lugusid nõrkemiseni, siis olgem ausad, tantsumuusikas on ühe hiti eluajaks keskmiselt paar kuud või halval juhul mõni nädal?

Oi, see ongi just täpselt nii. Koguaeg tuleb silma peal hoida, millised uued release'id on välja antud ja ma pean kahjuks tõdema, et paljusid praegu välja antud träkke ei kujuta ma ette end paari aasta pärast mängimas. Samas kui näiteks 5 või 10 aastat tagasi tehtud lugusid võib kõhklematult kasvõi kohe kusagil klubis peale panna ja ta mõjub ikkagi tänapäevaselt. Aga ära nüüd valesti aru saa...ma ei kurda üldse! Ma olen DJ ja mu töö on otsida inimeste jaoks üles parimad lood, mis välja on antud, neid miksida ja mängida, kujundada ja huvitavaks muuta!

Milline on Paul van Dyk inimesena?

Hmm... (naerab pikalt) Paul van Dyk inimesena on töökas ja kohusetundlik, peaaegu karske ja lõbus poiss. Ma ei joo peaaegu kunagi ja mingid ained ei tule kõne allagi, sest see mõjub töövõimele laastavalt. Vahel toidu kõrvale klaasikese veini võib ikka lubada, aga üldiselt olen jah üsna igav selles mõttes. Kui kõik inimesed minu ümber koguaeg pidu panevad, siis on ju igati loogiline, et püüad ise sellest massist eristuda. 

No ja lõpetuseks üks kohustuslik küsimus ka - kauaks sa Eestisse jääd?

Kahjuks leian aega vaid läbi hüpata, sest juba järgmisel õhtul esinen Stockholmis. Aga ma usun, et ma jõuan Teile veel teinekordki külla tulla! Eesti ja eestlased on ju nii toredad.

Aitäh, Paul!  

Maailma tippdiskor Paul van Dyk Saksamaalt tuleb Eestisse ja korraldab Saku Suurhallis suure show juba 17. veebruaril. Lisaks van Dykile esinevad ka kohanikud tegijad - DNS Project (Armada Music), Kristjan Hirmo (Sky Plus / Hirmo Faktor) ja DeeJay AAV (Club Unlimited).

Kuula hittlugu "For An Angel", mille järgi Sa kindlasti korra vähemalt klubis jalga oled keerutanud!