PAUL McCARTNEY ja HEATHER MILLSi lahutus on jõudnud faasi, kus mõlemad osapooled mängivad ohvrit.

Mõni nädal tagasi imbusid Heather Millsi (38) esindavast advokaadibüroost avalikkuse ette kohtudokumendid, milles naine süüdistab oma abikaasat Paul McCartney’t (64) vägivaldsuses. Heather kirjeldab üksikasjalikult, kuidas Paul teda nende neli aastat kestnud abielu ajal füüsiliselt ründas, vaimselt ahistas ning talle igal võimalikul moel emotsionaalset stressi põhjustas. Paul eitab Heatheri väiteid kategooriliselt, kuid naine ähvardab lindiskandaaliga — ta väidab, e tema käsutuses on video- ja audiomaterjal, mis Pauli agressiivsust tõestab.
«Silmanähtavalt vananev» Paul püsib oma sõprade sõnul hinges vaid tänu lastele. Ta on viimased nädalad veetnud peamiselt tütarde Stella ja Mary ning poja Jamesi seltsis. «See on Pauli elu kõige mustem periood sestsaadik, kui suri tema esimene abikaasa Linda,» räägib üks ta lähikondlane.
Heather närvivapustuse äärel
Masenduses on ka Heather, kuid erinevalt Paulist pole tal kellelegi toetuda — peale õe Fiona. Heather kardab täiesti õigustatult, et teda ei usuta. Ja tõepoolest, kes võtaks kuulda eksmodelli, kelle minevik varjab räpaseid saladusi?
Heather vannub, et tema kaudu plahvatuslik süüdistusmaterjal avalikkuse ette ei jõudnud. Heatheri vähesed toetajad usuvad seda — vägivallasüüdistuste avalikuks tulek rikkus Pauli ja Heatheri varasemaid «mängureegleid», mille kohaselt Paul maksab ja Heather vaikib. Paulil oli plaanis kompenseerida Heatherile kõigepealt lahutus kindla (kümnetesse miljonitesse dollaritesse ulatuva) summaga ning maksta talle seejärel vaikimise eest iga kolme aasta tagant 3,8 miljonit dollarit. See diil jääb nüüd ilmselt katki.
Õe Fiona lähikondlaste sõnul kahtlustab Heather, et süüdistusmaterjal sattus ajakirjanduse kätte Pauli kaudu. «Ta arvab, et Paul püüdis sellega maailmale näidata, milline õel ja kättemaksuhimuline lehm Heather on,» räägib informeeritud allikas.
Seda versiooni siiski tõenäoliseks ei peeta. Pauli lähikondlased on kindlad, et ta ei laskuks iial nii madalale. «Pole ime, et Heather kardab räpaseid trikke — sest ta ise näeb räpaseid trikke kõikjal, kuhu ta vaatab,» ütleb üks Pauli leeri esindaja.
Heather kardab kõiki ja kõike. Õe Fiona lähikondlaste sõnul on ta veendunud, et teda jälitavad palgamõrvarid ja et tema tütart Beatrice’i tahetakse röövida.
«Närvilisuse ja paranoiahoogude tõttu on temaga raske suhelda,» ütleb üks asjassepühendatu. «Ta tunneb, et tal ei ole terves maailmas ainsatki sõpra. Ta tahab kõik kas kohtusse kaevata või siis maha lasta. Ta on omadega ummikus ja pole välistatud, et ta läheneb täielikule kokkuvarisemisele.»
Pauli mustad teod
Ehkki Heatherile on raske kaasa tunda, peaks nüüd kõigile selge olema, et süüst pole puhas ka Paul. Miks muidu on ta valmis oma päratut varandust Heatheriga jagama, nõudes vastutasuks vaid vaikimist.
«Pauli ja Heatheri abielu oli nagu kahe egoistliku, keevalise ja võimuihara inimese kokkupõrge,» räägib üks paari lähedalt tundev isik. «Mõlemad olid võimelised põhjendamatult käituma. Mingis mõttes nad väärisid teineteist.»
Pauli endine kauaaegne esindaja Geoff Baker (kes vallandati, kuna ta ei sallinud Heatherit) naerab naise süüdistused välja. Tema sõnul on Heather jonnakas ja domineeriv harpüia, kes suutis isegi õrnahingelise Pauli endast välja viia. «Heather püüab Pauli hävitada, hävitades tema reputatsiooni,» ütleb ta. «Aga see kõik on jama. Ma olen neid koos näinud, ma tean, et Paul ei ole võimeline kedagi ründama. Ta täitis iga Heatheri soovi, ta kaitses teda alati ajakirjanduses, ta andis Heatherile kõiges järele. Kui Heather ütles, et on neljapäev, kuigi tegelikult oli teisipäev, siis Paul ütles, et on neljapäev, ja meie pidime kaasa mängima. Ta pingutas naise heaolu nimel mis kole. Minusugustel inimestel ajas see ihukarvad püsti.»
Vastastikune mõistmatus
Heatherile tuli see abielu igal juhul kasuks. Ta kasutas iga võimalust, et ennast ja oma heategevustööd reklaamida ning leidis, et Paul käib oma 1,6 miljardi dollariga hämmastavalt kitsilt ümber. «Heatherile meeldib rääkida, et Paulil polnud enne temaga tutvumist mingeid heategevuslikke sidemeid ja et ta pidi Paulile õpetama, kuidas rahaga head teha,» räägib üks Heatheri lähikondlane. «Ta ütles juba enne nende abielu lõppu, et Paul on igav, isekas ja tujukas kitsipung. Kõik pidi keerlema tema elu ja tema muusika ümber. Ta ei olnud võimeline nägema Heatheri ja teiste inimeste vajadusi.»
Paul ei mõistnud Heatheri heategevustööd, Heather ei mõistnud tema muusikat. «Heather üllatas pidevalt Pauli sõpru sellega, et palus neil ümiseda katkendeid biitlite lugudest, väites, et ta ei tea neid,» räägib üks abielupaari lähikondlane. «Ta pidas Pauli muusikat tobedaks.»
Paulile, kes pidas alguses Heatheri pealetükkivat iseloomu seksikaks, hakkas peagi koitma karm tõde. «Olen kõva kamandaja, aga mehi peabki kamandama,» kiitles Heather ühes intervjuus.
Vägivaldne on hoopis Heather?
Pauli ja Heatheri kooselu Ida-Sussexi maamajas laastasid pidevad konfliktid. Tujukas, jonnakas ja vaenulik Heather ei saanud majapidamistöödega hakkama, kuid koduabilisi kohtles ta kui alamat rassi. Ta ei lakanud Paulile meelde tuletamast, et too ei suuda teda õnnelikuks teha. Paul ostis neile teisegi kodu Hove’i, kuid ka sellega ei olnud Heather rahul. Pauli laste arvates käitus Heather nagu pesuehtne ahistaja. Üks eriti vaibumatu aastatetagune kuulujutt räägib, kuidas paar läks st. John’s Woodi restoranis tülli ning Heather tungis Paulile kätega kallale. «Ta käitus nagu naine, kes on abielus vägivaldse, joodikust mehega,» vaidleb üks Heatheri toetaja.
Ka üks Pauli Peasmarchi maja teenijatest on rääkinud, kuidas Heather märatsushoos mööblit lõhkus, Pauli ketšupipudeliga viskas ning teda kõigi kuuldes «vanameheks» ja «tõpraks» sõimas.
«Heather oli tülide algataja. Ta näägutas lakkamatult Pauli kallal,» räägib üks teenija. «Olen näinud, kuidas Heather Pauli nina ees ukse kinni virutas ja siis kinnises ruumis laamendas ja mööblit lõhkus. Seejärel pidi keegi meist seda tuba koristama minema.»
Veidi vähem kui aasta enne Pauli ja Heatheri lahkuminekut vaatasid teenijad pealt peretüli, mis leidis aset parklas. «Heather hüppas Mercedesest välja ja karjus: «Kui sa minust lahti saada tahad, kas sa üldse tead, kui palju see sulle maksma läheb? Kas sa tead, kui paljust sa ilma jääd? Ma teen sind lagedaks!»,» räägib üks teenija.
Tahtis saada Victoria Beckhamiks
Teenijate sõnul põhjustas lahinguid Heatheri soov saada telestaariks. Oma salafantaasiates nägi ta end uue Victoria Beckhamina, kelle stiili imetletakse ja keda kõikjal pildistatakse. «Tahan oma jutusaadet. Kõigil on oma jutusaade, miks minul ei võiks olla?» lunis ta Paulilt. Üks teenijatest kuulis pealt, kui Heather Paulile käratas: «Sa vana tõbras, sa ei armasta mind enam! Ma kinkisin sulle lapse, kas sa nii tänadki mind?»
Pauli kaastöötajate sõnul oli Heatheril kombeks Pauli peale vihastada, siis autosse hüpata ja nädalateks kaduda. «Paul jäi väikese lapsega üksi,» räägib üks asjassepühendatu. «Kõige pikem aeg, mil nad teineteist ei näinud, oli kaks nädalat.»
Pauli sõprade arvates näitab just see kõige selgemalt, et Heather valetab — ta sõimab meest vägivaldseks alkohoolikuks, kuid jätab väikese lapse rahumeeli tema hoolde.
Heatheri katsed teha endast ja Paulist uus abielupaar Beckham ei kandnud vilja. Sestap elas Heather end välja Pauli raha laristades. «Ühes nutuses telefonikõnes anus Paul, et Heather lõpetaks tema raha investeerimise kinnisvarasse,» räägib üks Pauli lähikondlane.
Paul, kes alguses abielu purunemist kogu hingest kahetses («Ma olen süüdi vaid selles, et armastasin teda,» kuuldi teda ühele sõbrale soigumas), on nüüd aru saanud, et seda naist taga nutta ei ole tal põhjust. Äratuskellana mõjusid ka pornofotod Heatheri minevikust, mida naine kogu aeg eitanud oli.
Linda on taas Pauli elu armastus ning muusika, mida ta kirjutab, on pühendatud Lindale. Paul püüab joogatundides käies hingelist tasakaalu taastada ning annab oma parima, et ajakirjandus kujutaks teda väärika leskmehena.
Heatheril on soov õppida Londoni Ülikoolis teadust ja toitumist. Paraku ei saa ta enda sõnul akadeemilisele karjäärile pühenduda — maja ümber tiirutavad paparatsod röövivad temalt kogu energia.
Rahumeelset kokkulepet sajandi lahutusest ilmselt ei sünni. Prognoosida võib vaid uusi draamasid ja pisaraid...