Kroonika usutles presidendiballi melus ANDRUS ANSIPit. Ansip usub kindlalt, et helge homne sõltub meist endist.

 

Te olete abikaasale suurepärase ehtekomplekti kinkinud?
See on Anu isiklik initsiatiiv ja rahakott. Ei abikaasa ega peaministrina ei ole ma siin sekkunud.

Kuidas presidendi kõne meeldis?
Mulle meeldis see optimistlik võti, et osakem hinnata seda, mis meil olemas on. Iseseisvaid riike on palju, kuid vabu riike, kus isikuvabadustega on kõik korras, neid pole nii palju. Mulle meeldis mõte, et meist igaühest midagi sõltub. Jälle on liialt hakatud lootma kellegi teise peale, et keegi tuleb ja korraldab meie eest kõik ära.

Kes on Eesti president ja peaminister aastal 2018?
Võimatu ennustada. Küllap nad tulevad kuskilt koolipingist.

Kas endal oleks viitsimist?
On, on. See oleks suur au igale inimesele. Iga inimene, iga normaalne inimene annaks maksimumi sellel lühikesel ajal, mis antud sellisel ametikohal töötada. See aeg tuleb hästi kasutada.

Kas teed järgmise valimistsükli ka kaasa?
Kindlasti. Ma ei näe ühtegi põhjust loobumiseks.

Mis kohta sihid?
Ma ei sihi mingit kohta. Kuniks usaldatakse, olen erakonna esimees ja erakonna esimees peab alati pürgima peaministritoolile.

Kuhu pärast presidendiballi maandute? Oma kesklinna korterisse mere äärde?
Jah nii see on.

Kas olete õnnelik ja rahul?
Jah, seda küll. Ilusat pidu!



 
 

 
Proua Ansipi rukkilillelõhnaline ehtekomplekt

Peaminister Andrus Ansipi (51) abikaasa Anu (51) säras tänavusel presidendi vastuvõtul ehtekunstnik Kaie Partsi loodud komplektiga.


Anu kaela ehtis hõbedast ehe, mis oli kaunistatud Austraaliast toodud haruldaste rukkilillesiniste angeliitide ja helesiniste kaltsedoonidega.
Komplekti juurde kuulusid ka kõrvarõngad, kusjuures üht kõrvarõngast ehtis tumedam angeliit ja teist helesinine kaltsedoon.
Tegemist on poolvääriskividega, mille hinnaklass jääb alla briljantidele ja rubiinidele, ent ka angeliit on üpris krõbeda hinnaga.
Peaministri proua kaelaehte loomine algas detsembris, ning viimases proovis vaadati, kuidas see sobib moekunstnik Arne Niidu valmistatud õhtukleidiga.
Kaie Partsi autoriehteid kandsid presidendiballil lisaks Anu Ansipile ka Maret Maripuu, Ivi Eenmaa, Ülle Kadastik, Kadri Must, Triinu Tombak ja Mari Vaus.