Õhtujuhtide duett on Eurovisiooni lauluvõistluse üks kulminatsioonihetki.

Raimond Valgre teeb lõpuks ometi võidukäigu kogu maailma ees. Kroonikale teada olevalt esitavad Eurovisiooni konferansjeed Annely Peebo (30) ja Marko Matvere (34) gala käigus üllatusena just Valgre ühe tuntuima loo.
Süzhee on üles ehitatud tegevuse kulgemisena kaasaegses muinasjutus. Õhtujuhtide paar etendab armunuid, kelle lugu kulmineerubki koos lauldavas duetis.
Eurotiimi pressisheff Raivo Suni ei kinnita tõika ega lükka ka ümber. «Ei, ma ei saa seda öelda,» ütleb Suni. «Eurovisiooni lauluvõistluse traditsioonide järgi peab kogu õhtu süzhee olema saladus — kuni sündmuse endani.»

Viini Volksoperi solisti Peebo ja näitlejatöö kõrvalt ansamblis Väikeste Lõõtspillide Ühing laulva Matvere hääled sobivad imehästi kokku, kinnitas Kroonikale üks laulu kuulnud asjaosaline: «Mul tõusis kananahk ihule!» 

«Ega mina ei ole ju laulja tegelikult,» teatab Matvere, «aga meil Annelyga on läinud päris kenasti.»

Peebo tunnistab, et ta on sugulaste sünnipäevadel ooperilaulja taustata inimestega ka varem koos laulnud, aga duett nii suurel laval on talle tõesti esmakordne kogemus. «Samas ei esita me ju ei ooperit ega ka poplaulu. Lugu on just selline, et mõlemad seda laulda saavad. Ning see õnnestub meil Markoga küll suurepäraselt!»