Trummide põletamisega orbiidile lennanud sarvilise soenguga trummar PEETER JÕGIOJA teatab südamest naerdes, et ta teab, miks tema põlv nii hullult haige on — nõid saatis Äksist needuse!

Vähemalt sedasi väitvat nõia poeg, kellega uuemal ajal elab legendaarse trummari eksabikaasa.

Jõgioja Pets (38) on mitu aastat kasvatanud üksinda oma teismelisi poegi Sveni ja Siimu.

«Alguses tavatsesime naisega koos pidusid pidada ja väga lõbus oli. Siis hakkas temake end kõigepealt terveteks nädalavahetusteks elumere lainetele unustama, seejärel jätkus nalja ja napsi kauemaks. Meie Ilmatsalu majakeses osutus ta liigseks siis, kui tema kokku korjatud vandid poegadele ja mulle jalgu jääma ja pähe astuma hakkasid. Kohanesin poegade üksikasvatamisega läbi raskete aegade ja praeguseks tundus kõik päris paigas ja toimiv olevat.»

Petsi painava põlvepõletiku põhjuseks nimetavad arstid erinevate mikroobide mõju ja ka püstiasendis trummide tagumist. Jõgioja mängib trumme teatavasti kõigi kehaosadega, pea ja pee kaasa arvatud. Kord on purustanud tema trumme, siis jälle trummid teda. Praegu kutsutakse teda paar korda kuus erapidudele trummide — ja iseenda — põletamise vaatemänge korraldama. Kuna mehel on koos sõprade ja mõttekaaslastega välja tulemas paar uut lennukat projekti, on ta enda sõnul ülimalt vaimustatud, et Äksi nõid talle nüüd reklaami on asunud tegema. Sarvik irvitab: «Skandaal kulub väga hästi ära, aitäh!»

Enda teada pole stiilne üksikisa oma ebastabiilsele eksile kunagi halba teinud. Seda, et poegade ema on hetkel sooritanud teineteiseleidmise Äksi nõiaga, kuulis ta ka alles äsja — nõia poeg tuli ise teatama, et Pets võtku lahkesti teatavaks, et ta on ära neetud.

«Minu teada tõelised nõiad end kellegi needmisega ei alanda ega määri. Need, kes püüavad sajatada ja manada, pole jällegi tõelised nõiad,» räägib sarvik. «Otsustasin tollele Äksi vanale külla minna. Nüüd, kus muist mu kõrtsi Krooks aktsiaid on kaelast ära müüdud, annab muusikale pühendunud rantjee-elu selleks mõne hetke aega küll.

Võtan ilmselt mõned üleloomulike võimetega sõbrad kaasa. Paneme rinnad kokku ja mõõdame, kes on tegelikult nõiam nõid. Sihukest sabatit pole Eestis sajandeid nähtud. Nõidade sõda, juhhei!»

Jõgioja tunnistab, et pööraselt valutava ning operatsiooni ootava põlvega olekski olnud oma uutele projektidele väga valus ja vaevaline promot teha liibata: «Näe, kui armas! Ennast nõia miniaks sättinud tädi teeb minu eest selle töö ära. Poiste kasvatamiseks ta aega ei leidnud, aga minu töö turule viimiseks ja meedia huvi säilitamiseks minu vastu on nii leidlikult appi tulnud!»K