Eelmise aasta veebruaris tegi Apollo Ojale ettepaneku kirjtuada raamat ning Apollo poolseks kirjastajaks sai kirjastaja, kes on ühtlasi OÜ FD Distributioni omanik. "Mul on tunne, et esimest korda elus on mind kätte saanud esoteeriline maailm," ironiseerib koomik.

"Mul polnud mingit kahtlust asjaajamise korrektsuses. Enam vähem kõik sujus. Leping sai allkirjastatud ja raamat "Kuidas kirjutada raamatut" ilmuski detsembri alguses," jätkab Oja ning tõdeb, et mida edasi, seda veidramaks asjad läksid.

"Kuna kirjastaja ei olnud eriti aldis minuga kontakti otsima, pöördusin ise jaanuari alguses tema poole, huvist raamatu käekäigu pärast. Saingi vastuse ja ka teenitud tasu. Ootasin põnevusega, millised tulemused toob veebruar," sõnab Oja ja tõdeb takkaotsa, et ootas ja ootas, aga ei midagi. Kuniks ise kirjutas, tuli jälle vastus.

Märtsis aga Oja entusiasm rauges. "Ei tea kas oli põhjuseks kevadväsimus või lihtsalt närune sisetunne, et mis pagana päralt pean mina kirjastaja ukse taga koputamas käima, kui lepingus on selgelt kirjas kirjastaja poolne kohustus saata autorile igakuine aruanne?" esitab Oja retoorilise küsimuse.

"Kui 17. aprilliks polnud kirjastajast kuulda ei mõmmi ega põmmi, saatsin meili, lahendust vajavatele küsimustele vastuse saamiseks, nii kirjastajale kui Apollo juhile Ivar Vendelinile. Ivar vastas kohe ja vabandas asjade venimise pärast, kuigi see temasse otseselt ju ei puutu. Kirjastaja aga vaikis kui haud. Vaikib teine siiani," jätkab Oja oma pikas postituses.

Minu jaoks on hakkanud kogu see asi võtma kergelt kohtlast varjundit. Asi pole mitte teenitud või teenimata tasus, vaid kirjastaja suhtumises ja sellest tulenevast käitumisest," viskab Oja õhku tõsise süüdistuse.

Kuigi Oja väitel on mõlema poolt allkirjastatud lepingus on kohustused kirjas, eirab kirjastaja neid "lausa süüdimatu järjekindlusega". "Ei võta ühendust, ei vasta e-kirjale ja juriidiline leping on talle ka vaid kui formaalne tühi-tähi. Täiesti müstiline olend," jõuab Oja järeldusele.

Oja arvab, et ehk annab vastuse kirjastaja "antsakale" käitumisele tema Facebooki kodulehekülg. "Tema fundamentaalne arusaam maailmast kõlab nii: "Travel light, live light, spread the light, be the light.". Ehk ongi kirjastaja näol on tegemist astraalse nähtusega? Võdin käib seest läbi, aga põnev on ka. Mõelda vaid, ma olen sattunud dimensioonide konflikti," mängib Oja sõnadega.

"Samas on teada tohutu arv juhtumeid, kus liigne valgustatus on mõjunud valgustatule endale pimestavalt," lisab Oja