Kuivõrd Finnairi salongipersonali streik võib kesta 4. detsembrini, mil Tallinnas jagatakse Euroopa filmiauhindu, on korraldajad hädas – kuidas kõik tähtsad väliskülalised õnnelikult kohale jõuavad?

Laupäeval antakse Tallinnas Solarise keskuses kätte Euroopa filmiauhinnad, mida põhjanaabrite streik võib oluliselt mõjutada. Oodatakse ju umbkaudu 1400 külalist – filmitähti, Euroopa Filmi-akadeemia liikmeid ja mitutsada ajakirjanikku, kellest nii mõnigi on kavatsenud Tallinna tulla Helsingi kaudu, kirjutab Õhtuleht.

Solarise keskuse juhatuse liige ja auhinnagala Eesti-poolses korralduses osalev Peeter Rebane ei eita, et Soome lennufirma streik teeb ta elu raskemaks. Ja kuigi külaliste kohaletoomiseks lastakse vajaduse korral käiku kõik olemasolevad alternatiivid, ei ole neid kuigi palju.

"See üritus toob väga ilmekalt välja Eesti nõrgima koha," ütleb Rebane. "Kuigi meil on olemas piisavalt hotelle ja korralik kontserdimaja, ei ole piisavalt lende. Siit ka moraal tulevikuks: Eesti riigil tasuks kindlasti panustada Estonian Airi arengusse."