Uskumatu — väliseestlasest seltskonnategelasel PEETER RISTSOO\'l oli suhe endast 40 aastat noorema neiuga! Lisaks oli Ristsoo 14 aastat vanem ka armastatu isast.

 

Ristsoo (58) tunnistab, et tal oli mõne aasta eest tõepoolest armusuhe toona vaid 16aastase tütarlapse Heddega. «Paljud inimesed on mulle väitnud, et see vahekord oli täielikult ebaloogiline,» kirjeldab Ristsoo. «Miks peaks üks niivõrd veetlev ja seksikas neiu tahtma «asju ajada» niisuguse vana rasvamaoga nagu mina!?»
Paar tutvus ühel jaanipäevapeol ning Ristsoo toonitab, et initsiatiiv lähema sõpruse arendamiseks olnud neiupoolne. «Tänu tema mainimisväärsele veetlevusele läksin kergelt liimile,» sõnab Ristsoo ja väidab, et neiu näinud välja ja käitunud märksa küpsemalt kui tema eakaaslased. «Mistõttu ma ei märganud kunagi tema passi vaadata.»
Ristsoo kinnitab, et suur vanusevahe ei pruugi olla takistuseks väga intiimsele ja vastastikusele mõistmisele rajatud suhtele. «Sest kõigele vaatamata saime erakordselt hästi läbi tänu tema mentaalsele küpsusele ja intelligentsile!» Ristsoo meenutab, et neiu oli tark ja sõnaosav ning erakordselt teadlik filmi- ja muusikaküsimustes.
2006. aasta sügisel sai suhe ühtäkki otsa ning noor daam põrutas Iirimaale, kus töötab tänini. 2007. aasta kevadest nad enam ei suhtle. «Sai minusuguse vanamehenässiga ju küllalt jamatud,» tõmbab vähki ja raskekujulist südamehäiret põdev Ristsoo kõmulise suhte kokku. «Aga olen talle tänulik, et ta aitas teha selle lühikese aja, mis mul on veel elada jäänud, natukenegi nauditavamaks.»