«Silmus kaelas, ühes käes piibel ja teises tüdruku pilt, olin valmis oma kambris eluga hüvasti jätma, aga siis tabas mind justkui elektrilöök, mis tõi elu mõtte tagasi,» meenutab Immanuel Volkonski, legendaarse Peeter Volkonski poeg.

Veidi aega tagasi torkasid linnapildis silma reklaamid, millel Immanuel Volkonski (33) kutsus inimesi lugema internetiportaalist www.jumal.ee oma ausat ülestunnistust. Ta on endine narkomaan ja relvakaupmees, kes alles eelmise aasta kevadel hakkas elama elu, mida enamik meist normaalseks peab.
Immanuel alustab «jumala koduleheküljel» oma lugu sõnadega: «Olen 33aastane ja sellest üle 10 aasta olnud narkomaan. Teist korda vanglasse sattudes soovisin esimesel võimalusel ennast tappa.»
Ma kohtasin Immanueli esimest korda aasta tagasi Viru Keskuses spordiklubis MyFitness, kus ta töötas klienditeenindajana. Tundus, et tegu on veidi eluvõõra inimesega, mehega, kes alles õpib teda ümbritsevat tundma. Aga temast kiirgas siirust ja headust.
Praeguseks on Immanuel ehk Immu, nagu sõbrad teda kutsuvad, kolinud Viljandisse. Ta ootab meid bensiinijaamas, koolikott seljas, valgele jalgrattale toetudes. Leiame sooja ja kehakinnitust Pärimusmuusika Aidast.
Sel sügisel asus Immanuel õppima Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadee-mias raamatukogunduse ja infokeskkondade erialal. Selles koolis annab loenguid ka Peeter Volkonski (58), aga poja kursust ta ei õpeta.
Immanuel on oma kursusel ainuke mees – ülejäänud tudengid on temast kümmekond aastat nooremad neiud, kes ta kursuse vanemaks valisid.

Kuidas sul koolis läheb?
Ma naudin iga hetke, isegi eesti keele loenguid. Kool on mind väga soojalt vastu võtnud, tundsin end siin juba esimesest päevast peale osana perekonnast. Kõige positiivsemaks üllatuseks oli see, et sain tasuta õppekohale.

Sa vabanesid eelmise aasta märtsis vanglast. Kuidas su elu on pärast seda kulgenud?
Esimesed pool aastat oli raske tööl käia, aga kuna ma olin vanglas teinud otsuse võtta jumal oma ellu, siis oli selge, et vana eluga on kõik. Leidsin kaks töökohta – mööblitisleri ja spordiklubi administraatori omad.