Võsareporteri" lõputuur kiskus esmaspäeval õige värvikaks, kui Peeter Võsa teatas:
"Ohohohooo, Keilas elava lihtsa mehe Tarmo informatsioonile tuginedes on 20% Eesti elanikke pederastid! Nad on astunud salajasse pruuni rüütliordusse. Nad tungivad kanalisatsiooni ja pingutavad rõngaslihast!" Riigikogulasest saatejuht võttis ka laulu üles: "Pederallalalaa, pederallalalaa!"

Nagu sellest oleks olnud veel vähe, küsis Võsa oma intervjueeritavalt: "Ma kuulsin, et pederastidel pidavat pruunid lapsed sündima, pruunid lapsed on maailmas ju täitsa olemas, tead sa sellest midagi?"

Kaks päeva pärast skandaalse saate eetris olekut ütleb laialt naerdes Peeter Võsa, et ta ei näe oma sõnades probleemi. "Kuidas nad siis sündima peaks? See oli anekdoot."

Võsa ütleb, et tema sõnade peal on ajakirjandusel lihtne sõita, sel ajal kui tegelikud probleemid jäävad märkamata. "Meil on ühiskonnas palju muid muresid, kui seda on pedeabielud. Näiteks tuleks alustada sellest, et iga meie seadus ei käsitleks perekondi, leibkondi ja eapiire erinevalt. Mingid pedeabielud on hetkel täiesti kõrvaline teema ..."