Penelope Cruz on Hollywoodis veedetud 15 aasta jooksul võitnud Oscari, käinud kohtamas kuulsate meestega, saanud poja – ja elab nüüd jälle õnnelikult kodumaal Hispaanias.

Pole ime, et naised on Penelope Cruzi (37) peale armukadedad – ta on abielus kuuma hispaanlase Javier Bardemiga (42), ja mängib uues «Kariibi mere piraatide» filmis koos Johnny Deppiga.

Penelope ja Javier tutvusid 2007. aastal filmi Vicky Cristina Barcelona võtetel, kui Penelope’il olid seljataga suhted Tom Cruise’i ja Matthew McConaughey’ga. Nad abiellusid möödunud aastal saladuskatte all Kariibi mere saarel ja said tänavu jaanuaris poja vanemateks. Nüüd elavad nad koos Hispaanias. Javieri sõnul on nende kooselu «isuäratav». Penelope ütleb emakssaamise kohta: «Ma tahan, et see oleks mu elu parim projekt.»

Kuidas sulle Javieriga elada meeldib?

Ma võin öelda vaid, et ta on vaimustav näitleja ja vaimustav mees.

{poolik}

Vicky Cristina Barcelona on vist sinu jaoks üks eriline film, sest see viis teid kokku.

Jah. Tagasi vaadates saan aru, et ma õppisin sellest filmist palju. Ma tunnen nüüd rohkem kaasa inimestele, kelle vaim on pime ja kes tunnevad end lõksus olevana. See pani mind mõistma, kui raske on kedagi hulluks tembeldada. Olen selle teema vastu alati väga suurt huvi tundnud.

Kas oled alati unistanud täiuslikust pereelust?

Ma ei usu, et suudan näitlemisele selja pöörata. Aga paar aastat tagasi sain aru, kui tähtis on puhata ja leida endale huvisid. Ma ei puhanud mitu aastat järjest üldse. Selle eest tuleb kõrget hinda maksta. Aga see on nüüd mu elus muutunud.

Kas sa käid oma Hispaania perekonnaga tihedalt läbi?

Igatahes. Me lihtsalt peame iga päev suhtlema. Millegipärast annab see mulle hoogu juurde.

Sul on kõik – karjäär, ilu, anne. Kas praegu on su elu parim aeg?

Ma püüan ikka meeles pidada, milline eelis see on, et mul on töö, mis mulle nii väga meeldib. Mängisin oma esimeses filmis 16aastaselt. Arvasin, et see jääb ehk viimaseks. Aga näitlemine osutus mu kireks. Vaimustav on hommikul ärgata ja teha tööd, mida ma armastan. Ja sellest ära elada!

Räägi oma tantsukarjäärist.

Tants oli mu esimene kirg. Olin aastaid balletitantsija ja see oli väga raske, mu jalad veritsesid mõnikord. Olin pärast balletikooli nii väsinud, et mu vanaema pidi mu jalgu masseerima.

Oled suur muusikafänn. Mis muusikat sa kuulad?

Ma kuulan igasugust muusikat, sest muusikat armastan ma sama palju kui filme. See on kõige võimsam kunst, mis läheb otse südamesse. See ei pea läbima vaimu filtrit, see lihtsalt läheb südamesse.

Kus sa hoiad Oscarit, mille said osatäitmise eest filmis Vicky Cristina Barcelona?

See on mu Hispaania majas ja ma pole sellele ikka veel õiget kohta leidnud. Esimestel kuudel pärast Oscari võitmist olin nii põnevil, et võtsin selle igale poole kaasa. Isegi randa!

Kas see põhja ei läinud?

Ma hoidsin seda käterätiku sees. See on nii raske, et läheb ilmselt põhja.