Ärimees Toomas Peterson (50), kes hävis hiljuti reisibürooga, on seotud Araabia investeeringuga Tallinna ringtee äärsesse kaubanduskeskusesse. Peterson naudib firmas küll nõukogu liikme staatust ning pigem spordib - hiljuti viskas ta kossuplatsil sopsu ühes Soome presidendi Tarja Haloneni abikaasaga.

«Hetkel olen võrdlemisi passiivne ja rohkem spordiga tegelnud,» mainib Peterson. «Muide, mängisin korvpalli Soomes koos president Tarja Haloneni abikaasa Pentti Arajärviga (61) presidendi suvelossis Naantalis.»
Kaubanduskeskuse Ameerikanurga Äripark rajamiseks aga lüüakse loodetavasti kopp maasse järgmisel aastal. Keskuse eestseisjad lubavad sinna uusi tööstuskaupade operaatoreid, küll mitte kauaoodatud Rootsi mööblitootjat IKEA, kes väidetavalt enne 2012. aastat Baltikumi turule ei tule.
Ameerikanurga Äripargi projekti suunavad firmad Süda Maja ja Helios Properties Plc Inglismaalt - nende taga on Araabia investorid. Peterson müüs oma osaluse arendusfirmas väliseestlane Madis Üürikesele, projektiga on lähedalt seotud ka Tallinna Kaubamaja suuromanik Andres Järving.