Märtsi alguses läks Pia isegi tööle tagasi ja teenib raha lapsehoidjana, vahendab Iltalehti. "Ma läksin tööle tagasi hea meelega. Saan olla mõnda aega kuskil mujal ja mõtted eemale, mitte kodu nelja seina vahel. Lein ja kurbus on küll olemas, kuid olen õppinud nendega elama."

Olenemata elu normaliseerumisest on Pial emotsioonidega siiski kohati keeruline toime tulla. "Kohati tuleb ette hetki, kui meenutan midagi minevikust ja purskan seepeale nutma. Ükskord avasin TV kogemata just siis kui Matti ekraanile tuli. Sellise asja nägemine ajab nutma ja on tüütu."

Kodus on Mattist mälestusi palju. Nii auhindu kui ka pilte jagub peaaegu igasse tuppa, kuigi mingi osa on Pia andnud Matti lastele. Tänase päevani kannab Pia veel ka nii abielu- kui ka kihlasõrmust. "Ma pole veel tundnud, et peaksin need ära võtma." Pia sõnul ei näita sõrmused leinas olemist või üle saamist.

Lesk selgitab, et tal läks hullemast leinast üle saamiseks alla aasta. "Mõistsin, et Matti ei tule tagasi." Ometi mõjus emotsionaalne löök nii rängalt, et juba eelnevalt sale Pia on kaotanud veel 13 kg kaalus. "Ma olin pidevalt kodus ja ei käinud kuskil. Mind isegi ei huvitanud kuhugi minek. Lõpuks hakkasin siiski tasapisi sõpru külastama ja koeraga jalutamas käima."

Paaril oli harjumus õhtuti koos voodis telerit vaadata. Kuid peale abikaasa surma silitas Pia õhtuti käega veel Matti poolt voodis. "Peale Matti surma mõtlesin, et kui see aasta vaid mööda saaks. Nüüd on see käes, isegi kui ma arvasin, et ei ela seda kunagi üle. Kuidagi läheb siiski elu edasi ja sa suudad seda kanda."

Probleemid rahaga ei ole tänaseni kadunud ning abikaasast alles jäänud võlg on kasvanud 16 000 euroni. Sportlase lapsed soovivad maja küll maha müüa, kuid Pia sellest huvitatud ei ole.