"Otsusele jõudsime suvel," ütleb Priit Kuusk, tuntud ka nime all Wend, kes teeb reisi- ja kokasaateid. Eksabikaasad annavad mõista, et neile on see mitu aastat õhus olnud teema, kriisiga on tegeletud tõsiselt, ent hoolimata sellest ei suudetud 22 aastat kestnud abielu päästa.

"Tagantjärele vaadates on olnud meie pere ümber palju traagilist – minu vennapoja varajane surm, kahe lähedase sõbra hukkumine Peruus," räägib Heidit. "Meil on olnud raske iseendaga hakkama saada ja ju me ei märganud, kuidas partner kõrval toime tuleb."

Eksabikaasad kinnitavad, et pikaaegselt küpsenud otsus lahutada ei ole enam emotsioone täis, pigem on uus olukord elukorralduslik. Mõlemad on sõpradele kinnitanud, et lahutus sõpruskonda ei purusta.

"Detsembris olnuks meil 23. pulma-aastapäev," ütleb Heidit. "Wend on samal ajal ikka veel "Bellingshauseniga" merel, ent arutasime just, et kutsume sõbrad siiski kokku. Tema saaks osaleda Skype’i teel ja siis räägime lugusid, nagu alati."

Heidit jääb koos nende ühise kolme lapsega elama senisesse ühisesse Nõmme eramusse, Priit kolib sealt välja kohe, kui on merereisilt tagasi. See juhtub juba enne aastavahetust.

Jaga
Kommentaarid