"Ma ei tea, mida ma teeksin, kui Jaan mind petaks."

Paar aastat tagasi eetrisse läinud TV3 dokumentaalfilmis teatas Kati resoluutselt, et ei talu truudusetust ega andestaks reetmist iialgi. "Ma ei tea, mida ma teeksin, kui Jaan mind petaks," arutles ta toona, olles asunud juhtima peresaadet "Põimunud hinged", mille teise hooaja alguses tehtud intervjuud me Teile, kallid Publiku lugejad, ka vaadata pakume. Seal jutustab Kati muuhulgas seda, kuidas armastus võib tegelikult täiesti ootamatult tabada. Kas Katiga nüüd nii juhtuski?

"Iga tüdruku unistus on valge pulmakleit ja kord abiellu astuda."

Palju on eestlaste kadedat meelt toitnud Kati vabaabielu Jaan Tootsiga, kelle perekonnanime ta küll võttis, ent valget kleiti iial selga ei tõmmanud ja niisama igas muus mõttes õigusliku abikaasa privileege nautis. Kersti ja Tootsi abielu laiali ajanud Kati on ometi alati lootnud pulmi pidada. "Iga tüdruku unistus on valge pulmakleit ja kord abiellu astuda. Pulm on ju tegelikult elu suurim sündmus, vähemalt üks nendest." Ehk saabub abiellumise võimalus uue peigmehega?

"Kuni Jaan pole vahele jäänud, on kõik korras."

Väga väljapeetud ja laitmatult rahuliku olemisega Kati on oma kõigis intervjuudes alati rõhutanud, kui üksmeelselt tema elu Jaaniga kulgeb. Ometi kuuluvad talle ka repliigid selle kohta, kuidas ta alati märkab seltskonnas ka seda, kui keegi ta meest himustab. "Seni pole Jaan mind petnud. Eks ma ikka olen sellele mõelnud, mis ma teeks või mis saaks, aga kuni ta pole vahele jäänud, on kõik korras. Aga ma ei lepi ühe vastusega, küsin mitu korda, kuni olen täiesti kindel."

"Kui tema armastab mind ja mina teda, mis siis selles valet on?"

"Ma pole perelõhkuja olnud," on Kati alati tuliselt raiunud, et oli Jaaniga suhte algul väga noor ja võttis sinisilmselt vastu võimaluse armastada ja hoolida. "Miks ma oleksin pidanud loobuma? Kui tema armastab mind ja mina teda, mis siis selles valet on? Kui kohtusime, siis sain aru, et ta on suur tulesäde, nagu keeristorm, mis käib läbi, keerab kõik heas mõttes pahupidi," iseloomustas ta Jaani ja kinnitas, et kavatseb kunagi kindlasti oma tütrele Karolinale enda ja Jaani kohtumise lugu rääkida. Nüüd vist on vaja tütrekesele ka muid lugusid pihtida...

"Ma isegi ei mäleta, et meil oleks mingi lahkheli olnud selle koha pealt, et miski ei sobi"

Oma peret näiliselt kindla käega juhtinud Kati Tootsi muinasjutumaailm kukkus küll kokku, ent ometi on meil meeles arvukalt targutamisi selle kohta, kuidas peaks ideaalne pereema käituma ja olema. Nood mõtteterad Katilt oma mehe ja lapse toidulaua katmise kohta tunduvad praeguses valguses küll veidi liiga idealistlikud. "Me räägime kiirelt asjad selgeks ja leiame üksmeele. Ma isegi ei mäleta, et meil oleks mingi lahkheli olnud selle koha pealt, et miski ei sobi." 

Sorry, me ei usu seda enam, Kati.