Imepeen piht, alabasterjume, süsimustad juuksed ja maalitud kulmud — DITA VON TEESE (35) pole mingi tavaline striptiisitar. Tema etendusi naudib peenem seltskond — teiste seas näiteks Jennifer Lopez, Scarlett Johansson ja Kylie Minogue.


Tänaseks on Marilyn Mansoni eksabikaasa striptiisiimpeerium arenenud nii kaugele, et ta võib oma nime all müüa suurimat kirge — pesu. Koostöös Wonderbra’ga on valminud neli komplekti, mis ammutavad inspiratsiooni Dita enda 40ndate stiilis pesust.
Dita pesuhullustus algas juba lapsepõlves, kui tal oli kombeks varastada ema rinnahoidjaid. 15aastaselt oli ta veel loomulik blondiin, kel nimeks Heather Renee Sweet. Noor pesufänn leidis tööd pesupoes Lady Ruby’s Lingerie, kus ta töötas 22. eluaastani. Dita vaatas vanaaegseid pilte pesus poseerivatest naistest ning lasi endastki selliseid pilte teha. Seejärel astus ta järgmise sammu ning hakkas striptiisietendusi andma. Korsetist sai tema kaubamärk ning tema etendused muutusid üha teatraalsemaks. Peagi võis teda näha suures šampanjaklaasis kümblemas.
  #end#
Peen stiilitaju Aluspesu on Dita jaoks sama tähtis kui üleriided. «Mulle meeldib mõte pingevabast võrgutamisest. Kanda tuleb asju, mis annavad hea figuuri ja enesetunde,» räägib ta. «See on võimalus nautida ilu ja glamuuri. Need asjad, mis ei sobi või on katki, tuleb ära visata. Austage ennast ja ostke endale midagi ilusat!»
Dita stiil on klassikaline retro. Enda üles löömine peaks sellise imago puhul olema keeruline ja aeganõudev. «Ma olen välkkiire,» ütleb ta. «Mul kulub umbes tund.» Kui Dital on soov tundmatuks jääda, laseb ta käiku järeleproovitud nipid. «Võtan maha umbes 50 protsenti,» räägib ta. «Kontsad madalamaks, huulepulk jääb punaseks, päikeseprillid pähe ja juuksed kinni.» Tema lemmik-igapäeva-look on 50ndate päevakleit või kampsun ja pliiatsseelik.
«Muidugi mind narritakse,» naerab ta. «Nii erilise stiiliga inimesel on raske vältida naerualuseks saamist. Aga minu üle naeravad ainult sellised inimesed, kellega ma ei tahaks niikuinii sõbrustada.»
Dita armastab oma imagot, kuid kas ta armastab ka oma keha? «Ma olen nagu iga naine,» ütleb ta. «Ma vaatan peeglisse ja olen kriitiline, kuid tähtis on oma puudustele mitte tähelepanu juhtida. Paljud inimesed hakkavad, kui neile teha kompliment, rääkima kõigest, mis on valesti. Tegelikult peaksid nad ütlema: «Aitäh!»»
Alastus laval sadade silmapaaride all nõuab tohutult enesekindlust. Kuid Dita väidab, et ta ei ole oma alastusest teadlik. «Olin aastaid balletitantsija ning õppisin oma keha väänama asenditesse, mis on ilusad,» räägib ta. «Ma ei tunne, et teen striptiisi — minu jaoks on see pigem esteetika, stiili, pesu ja riietumise küsimus. Ma pean seda pigem etenduseks.»
Dita ei häbene oma keha, kuid ta peab end häbelikuks inimeseks. «Minu riided, juuksed ja jumestus aitavad mul häbelikkusest võitu saada,» ütleb ta. «Mul on dramaatiline look, see on nagu etendus. Ma võin välja näha müstiline ja ekstravagantne, ilma, et peaksin midagi ütlema. See aitab täiustada tüüpe, mida ma loon.»
 
Armastuse õppetunnid Kindlasti tõmbab Dita ligi ka soovimatut tähelepanu. «Soovimatu tähelepanu? Ma ei arva nii,» ütleb ta. Praegu on Dita vaba ja vallaline, kuid kolm aastat tagasi abiellus ta gooti-rokkari Marilyn Mansoniga. Aasta hiljem nende abielu purunes, kuid armastusele on Dita endiselt avatud. «Mulle meeldib abiellumise rituaal,» ütleb ta. «Abielu sobis mulle. Tahaksin, et mu elu täidaks mitu suurt armastust.»
Dita ei pea suhte purunemist läbikukkumiseks. «See on õppetund,» ütleb ta. «Armumised ja suhted on seiklused. Ma oskan neis näha head ega arva enam, et pean leidma unelmate mehe, temaga abielluma ja igavesti õnnelik olema. Suurtel naistel, nagu Marlene Dietrich, Lana Turner ja Marilyn Monroe, oli palju armuafääre. Ma ei peksa ennast. Võibolla ühinen kunagi selle klubiga. Võibolla pole seda mulle ette nähtud.»
Praegu käib Dita kohtamas «mõningate inimestega» ning on õnnelik. Talle meeldivad ilusad ja hea kehaga mehed. «Ma olen natuke ihar,» tunnistab ta. Ta tahaks lapsi, kui ta leiaks õige partneri — sellise, kes teda inspireerib.
Dita teab, et tema karjääril on kindel säilivusaeg. Igavesti ei suuda ta üleannetut meelelahutust pakkuda. «Mul on muidki asju, mida ma teha tahan,» ütleb ta.