Ooperiprimadonna Pirjo ei pea mingit pH-dieeti ega veregrupidieeti vaid hoiab end mõtte võimsa jõuga saledana.

Kes kord vaimsele teele on asunud, sel hargneb juba iseenesest üks asi välja teisest: «Kui sa oled hakanud ennast juba nii palju armastama, et hoolitsed oma keha eest, tehes joogat või mõnda muud kehalist treeningut, siis sa ei tarbi narkootikume, ei suitseta ja ei söö liha meeletutes kogustes. Need asjad lihtsalt ei käi koos,» räägib Pirjo Õhtulehele.
«Ma lihtsalt ei söö liha,» täpsustab ta. Ei söö, kuna see ei käi kokku tema põhimõtetega, ja loomadest on kahju.
Piima aga ei joo Pirjo lihtsalt seetõttu, et pärast on ebamugav tunne: nagu kannaks puuhalge kõhus. Kuigi Pirjo teab, et sedagi piimatilka ei kiida kõhutunne heaks, lubab ta endale veel aeg-ajalt siiski tassikese cappucinot.
Ta liigubki tervislikkuse ja täiuslikkuse poole samm-sammult, kuid ei tee hommikuti tõustes kõigepealt vabastavat hingamist ja siis joogat peale.
«Kuigi ma annan endale aru, et mu keha oleks paremas toonuses, kui ma teeksin sporti,» naerab ta kõlavalt. Nelja-aastase Mihkli emana ja etendustes osaleva näitlejana on ta päevad liiga erinevad, et sellist rutiini sinna sisse viia: «Ja ma olen mugav ka. Hoian siis ennast mõtte jõuga vormis.»
Mõtte jõu abil enda vormis hoidmine on midagi sellist, millest iga naine unistab, kuid seda ühe ajaleheartikli läbi lugemisega ära ei õpi. See on inimese vaimsuse küsimus.