Vähem kui aasta eest Brüsselist kohapeale Eesti asja ajama naasnud Reformierakonna esimees Kaja Kallas (41) on juba viis aastat ligi 90ruutmeetrise kolmetoalise korteri omanik ühes hinnatumas Tallinna linnaosas mere ääres. Hüpoteeki sellel elamisel ei lasu.

Kajale kuulub kahasse investeerimispankurist abikaasa Arvo Hallikuga (42) teinegi elamine, eelmise aasta alguses ühte Tallinna rohelisemasse linnaossa staadioni lähedusse soetatud viietoaline, veidi vähem kui 170ruutmeetrine korter. Kallase ja Halliku elamisel lasub ka arvestatav hüpoteek, 195 000 eurot Swedbanki kasuks.

Kajal on ka üks tõeliselt muinasjutuline kohake, kuhu pageda pingeid maandama situatsioonis nagu praegu, kus pole selge, kes siis õigupoolest valitsuse moodustab – tema või Jüri Ratas. Lahemaa rahvuspargis mere ääres asub Kajale ja tema vennale Ülo Kallasele (44) kahasse kuuluv eramu tiigikesega krundil. Eluruumidele on majas pinda 140 ruutmeetrit. Maja juurde kuuluvad ka aiamaja ja abihoone. Kokku laiub see kena kompleks ligi 4700ruutmeetrisel krundil. Majast mereni on soojal suvepäeval jalutamist vaid mõnesaja meetri jagu. Mingeid koormatisi hüpoteekide kujul kinnistul ei lasu.

Nii nagu kuulub üks korter Kajale ainuisikuliselt, on ka Arvo Hallik Tallinna külje all asuvas elumajas paikneva ligi 50ruutmeetrise kahetoalise korteri ainuomanik.