Nüüd aga rahastab Barcelonas asuv firma Mediapro vanameistri uut filmi, vahendab The New York Times. Uue linateose üks filmimispaiku on Baskimaa. Koostöös Mediaproga valmisid ka hittfilmid “Vicky Cristina Barcelona” ja “Kesköö Pariisis”.

Mediapro sõnul on neil Woodyga olnud juba kümme aastat ladus koostöö ja firmale meeldivad ühiselt valmivad projektid. “Me hindame loojat tema töö järgi,” sõnasid Mediapro esindajad.

83-aastase Woody Alleni kasutütar Dylan Farrow on pikka aega väitnud, et filmimeister ahistas teda 1992. aastal. Tüdruk oli sel ajal vaid 7-aastane. Woody Allen ise on aga kõik süüdistused tagasi lükanud.

Süüdistused tulid päevavalgele 2014. aastal. Woody Allen süüdistas selle peale Dylani ema Mia Farrowit. Mees väitis, et Mia on oma tütrele mingi valejutu suhu toppinud ja nüüd asuti teda süüdistama.

Ahistamisskandaal sai aga uue hoo sisse mullu, kui pilti ilmus #MeToo liikumine ja rohkem inimesi tegi oma suu lahti.

Woody Allen pole aga täiesti puhta poisina mängust välja rabelenud. Näiteks Amazon Studios otsustas mitte levitada Alleni viimastel aastatel ilmunud filme.

On mitmeid näitlejaid, kes on öelnud, et nemad enam Woodyga koostööd teha ei kavatse. Näiteks Colin Firth, Michael Caine, Ellen Page, Greta Gerwif ja Mira Sorvino on avaldanud oma vastumeelt.

Filmist “Vicky Cristina Barcelona” tuntud Oscari-võitja Javier Bardem ütles aga möödunud aastal, et tema ei nõustu Woody Alleni avaliku lintšimisega ja kui Woody peaks talle helistama seoses filmirolliga, oleks ta juba järgmisel hommikul kohal. “See mees on geenius,” lisas Javier.