Paar kohtus 2014. aasta suvel Londonis. 42-aastane Mark Brewster sõnas Guardiani vahendusel, et naine jäi talle koha silma, aga Kärri (34) oli tööga liialt hõivatud, et meest märgata. Järgnevatel kuudel hakkasid nad koos väljas käima, võtsid koos mõned dringid ja neist said sõbrad.

Mark ütles, et kuigi nende vahel oli tõmme, siis ta ei hakanud midagi tõsisemat otsima, kuna tal on kindel reegel, et tema oma töökaaslastega suhtesse ei astu. Selle asemel veetis ta aega Tinderis.

Suhet ei soovinud ka Kärri, kes oli just lõpetanud pikaajalise suhte ning nautis siis oma vabadust. Uue väljakutsena võttis ta ette suure seikluse, kui osales jahtlaeva rallil. Et võistlusteks treenida lahkus ta töölt, pakkis asjad ja oli valmis Eestisse naasma.

"Oli selge, et me hakkame Markiga teineteist igatsema ja kumbki polnud kindel, kas me teineteist enam näeme," sõnas Kärri.

Natuke enne seda, kui naine lahkus, läksid nad veel viimast korda õhtul välja. See lõppes suudlusega Oxford Cricuse metroojaamas.

"See tundus õige," sõnas Mark. "Iga kord, kui me oleme samast jaamast läbi käinud, suudleme me sama koha peal."

Foto: Kuvatõmmis The Guardian

Kui Kärri oli Eestis, siis kutsus ta Marki endale külla. Naine aga ei arvanud, et ta tuleb, sest Mark pole keegi, kes oma mugavustsoonist välja astuks. Markil olid Kärri vastu juba tunded tekkinud ning ta otsustas minna. Nende kokkusaamine aga lükkus edasi, sest üks Kärri sõpradest sattus haiglasse. Sellest sai aga Kärri ja Marki suhet defineeriv moment, sest mees toetas naist sellel raskel ajal ja ootas teda haigla ees.

Tolle aasta juulis naasis Kärri Inglismaale, et treeningutega alustada. Kui naine endale ööbimiskohta otsis, siis pöördus ta kohe Marki poole. Mees aga ütles, et tal on kohting. Küll aga nad kohtusid mõned päevad hiljem ja külastasid lõunarannikul olevat väikelinna. Seal nad rääkisid esimest korda, kuhu nende suhe liigub.

"Ma ei mäleta täpselt, kuidas vestlus käis, aga ma arvan, et see oli Kärri, kes arvas, et me võiksime abielluda. Ma vastasin: miks mitte? Mul ei olnud niikuinii huvi mitte kellegi teisega koos olla," meenutas Mark.

Jahirallile minnes oli lahkuminek raske. Mark meenutas, kuidas ta metrooga sõites luges, et üks inimene oli jahiga sõites hukkunud. Ta pidi järgmise peatuseni ootama, et wifi-ühendus tagasi saada ja lehekülge värskendada. Paar suhtles lahus olles sateliitseadme abil, mis laeval oli. Kuigi see oli mõeldud lühikesteks sõnumiteks, siis jagasid nad teineteisega pikki e-kirju. Kogu selle aja oli neil võimalus abieluideest taganeda, aga nad ei teinud seda. Mark jättis kõik e-kirjad alles ning Kärri naastes moodustas sellest raamatu.

Nad abiellusid Londonis 2016 aastal ning naine jäi üheksa kuud hiljem rasedaks. "Ma tegin tööd, mida ma armastasin, aga ma pidin plaanid ümber mõtlema," rääkis Kärri. Pärast külaskäiku Eestisse otsustasid nad, et see on parim koht, kus last kasvatada.

Jaanuaris 2018 said nad pisitütre vanemateks. Nad on nüüd püsivalt Eestis. Mark töötab meediaettevõttes ja Kärri pangas turundusosakonnas. Praegu on nad aga eriolukorra tõttu karantiinis, püüdes tööelu ja lapse eest hoolitsemist balansseerida.

"Ma arvan, et alguses me mõtlesime, et me joome iga päev," naljatas Kärri. "Nüüd aga mõtleme, millal see kõik kord läbi saab."

Vaatamata väljakutsetele usub Mark, et neil on äärmiselt vedanud. Talle meeldib, et naine paneb teda mõtlema, miks ta midagi teeb. "Ma saan tihti aru, et tal on ka õigus. Ta aitab mul lõõgastuda ja teha asju, mida ma armastan," ütles Mark.

Kärri arvates toimib nende suhe just Marki leppiva iseloomu tõttu. "Ma ei pea kunagi vabandama sellepärast, kes ma olen, ning see paneb mind turvaliselt tundma. Selle tõttu ma saan rohkem tagasi anda inimestele, keda ma armastan. Ta võimaldab mul olla parima inimene, kes ma olla saan," rääkis Kärri.