"Meil on teada, mis juhtus, kuid me ei kavatse seda meediale avaldada," sõnas politsei väljaandele SVT. "Kedagi pole vahi alla võetud."

Tim Berglingi surnukeha leiti eile Omaani pealinnast Masqaţ'ist ning see lennutatakse lähipäevadel Rootsi, kus muusik mulda sängitatakse. "Saame ta Rootsi saata, sest oleme uurimise lõpetanud," lisas politsei.

Väljaande TMZ andmete kohaselt lendas muusiku vend David Bergling Omaani, et surma asjaolusid lähemalt uurida. Avicii vanem vend olevat end registreerinud ühte Masqaţ'is asuvasse hotelli reede õhtul, vaid mõned tunnid pärast seda, kui maailmakuulus DJ surnuna leiti.

Avicii oli puhkamas Muscat Hills puhkekeskuses, kust ta end väidetavalt sel nädalal välja registreerinud. Tõenäoliselt uurib nüüd David, kus tema vend oma elu viimastel päevadel viibis.

Berglingi perekond on Rootsis äärmiselt kuulus. Avicii ema Anki Liden ja tema teine vend on mõlemad näitlejad. David peab Rootsis hotelli.

On teada, et Avicii tervis polnud kõige parem. Pea kümme aastat rambivalguses veetnud staaril diagnoositi 2016. aastal liigsest alkoholi tarbimisest tingitud äge pankreatiit ning ta pidi käima mitmel operatsioonil. Kaks aastat varem eemaldati tal sapipõis ja pimesool.

Mullu novembris jagas Avicii katkendit oma dokumentaalfilmist "Avicii: True Stories", milles arstid teatavad, et ta peab pidutsemisega piiri pidama. Filmis näidatud arstivisiit leidis aset 2016. aastal ning sellest ajendatult lõpetaski muusik tuuritamise ja kadus avalikkuse silma alt.