Lauljatar Hannah ja tema ärimehest abikaasa Ander Ild kohendavad Neeruti mõisakompleksi uuele hiilgusele, kuid kena algatust on tabanud tagasilöök – hiljuti korraldas politsei mõisasse reidi! „Kõik toimus nagu USA märulifilmis, ainult Bruce Willis oli puudu. See oli ebainimlik!” põrutab Ander Ild.

On 6. juuli hiline pärastlõuna, kell on neli päeval, kui Neeruti mõisa kõrval parklas tõmmatakse korraga käsipidurit kahes hallis bussis. Autodest väljuvad rohelises välivormis hambuni relvis tüübid, seljal kiri „politsei”. Mõne üksiku häärberi ümbruses uitaja üllatus on suur, sest see, mida mõisaomanik Ander Ild (41) on viimastel aastatel Hannahiga (36) mõisa peahoone ja seda ümbritseva pargiga teinud, on igati tänuväärne ja kiitust väärt ettevõtmine. Mis siis nüüd?!

Politseinikud võtavad mõisakompleksi peahoone piiramisrõngasse nii, et meeste vahel säilib silmside. Sedaviisi on kellelgi hoonest putku pista ilmvõimatu. Ja kes osutukski võidumeheks „jooksuringil” mõisapargis, on ette teada – sitked sellid politsei- ja piirivalveametist. Õhkkond selles muidu õndsat rahu õhkavas kohas on pisut ähvardav. Kui osa politseinikke jääb jalad harkis pingsalt peahoone ümbrust seirama, siis teine punt suundub mingil hetkel peahoone asemel hoopis ühe mõisakompleksi kõrvalhoone suunas.

Lihtsalt pisteline kontroll?

Väidetavalt renoveerivad häärberit tööloata ukrainlased, keda nüüd tabama tuldi. Kuigi politsei „sadas sisse” ootamatult, jõudsid ukrainlased ummisjalu varju joosta mõisa kõrvalhoonesse, kus nad renoveerimistööde ajal elavad…

Jaga
Kommentaarid