Politsei kinnitas, et kuigi saate produtsent ei esitanud Clarksoni vastu süüdistust, nõudis kuu aja eest võttelähetusel toimunud konflikt saatejuhi ning produtsendi vahel siiski uurimist ja kõigi asjaosaliste ning tunnistajate ülekuulamist.

"Nüüd, kus kõik asjaolud on selgeks tehtud, on tehtud selgeks, et politsei edasine sekkumine ei ole vajalik," teatas politsei.

Clarkson eemaldati töölt 10. märtsil, kui ta ise BBC juhtkonnale üles tunnistas, et läks saate produtsendile kätega kallale, mille tagajärjel viimane traumapunktis lõpetas. Saatejuht vallandati ametlikult 25. märtsil.

Kuigi menusaate ninamehe toetuseks on kogutud enam kui miljon allkirja, ei pea telekanali juhtkond Clarksoni naasmist saatesse võimalikuks. "Ta läks üle piiri. Meil ei saa olla ühtede jaoks teised reeglid kui teiste jaoks," kinnitas BBC juht Tony Hall.

"Top Geari" vaatab enam kui 350 miljonit vaatajat üle maailma ning tegu on BBC ühe suurima saate ja ekspordiartikliga.

Kuigi ka Clarksoni kahe kaassaatejuhi jätkamine on küsimärgi all, toimub kõigi kolme mehe "Top Geari" maailmaturnee siiski, ent ilma BBC brändinguta ning uue nime "Clarkson, Hammond and May Live" all.