“Politseinädala” saatejuht Ain Allas oli tuntud kui mees, kes hurjutas pea igas saates roolijoodikuid. Kuniks ... Aastal 2001 tagurdas purjus Allas Kose õllebaari ees oma autoga otsa naisele, kes sai kehavigastusi. Allas ise väitis, et midagi sellist pole juhtunud. Järgnes rida valesid. Ja töökaotus.

Omapärane kohtumine 

“Raksuga tagurdas kohalt ära. Ma sain ta auto lahtise uksega pihta ja kukkusin pikali," kirjeldas Kosel elav naine kohtumist “Politseinädala” saatejuhi Ain Allasega Õhtulehele.

“Ta tuli autost välja ja võttis mu haiget saanud küünarnukist kinni,” rääkis naine kell 11 hommikul Kose alevikus õllebaari ees juhtunust. Tema sõnul oli autost väljunud Allas joobes. “Ma ütlesin talle, et laske lahti, mul on valus,” jutustas Ene. “Selle peale ta ütles, et midagi hullu ju ei juhtunud, läks autosse ja sõitis minema. Ma ei saa aru, kuidas ta mu sinna pikali maha jättis ja niimoodi minema kadus.”

Ene käis oma vigastustega Tallinnas traumapunktis. Jalg seoti kohapeal kinni, aga käsi läks päeva jooksul rängalt paiste ja hakkas valutama, nii et Ene palus tuttavatel ennast pealinna viia. Seal leiti, et ta on lihast venitanud ja peab iga päev haavu puhastama.

Sünnipäev venis pikaks?

Eelmisel päeval oma ema kodus Kosel sünnipäeva pidanud Ain Allas kinnitas, et midagi sellist pole juhtunud. “Ma usun, et ta läks lihtsalt mu seisvale autole vastu ja kriimustas nii oma küünarnuki ja jala ära,” pajatas mees.

Allas ei teinud saladust, et oli hommikul napsutanud. “Aga ma ise rooli ei istunud,” kinnitas ta. “Tuli tuttav daam ja me otsustasime sõbraga ta ära viia. Mina roolis ei istunud. Näitasin sõbrale, kuidas automaatkäigukastiga auto töötab. Ise istusin kogu aeg paremal pool. Aga sõber ei saanud ikka aru, mis nuppe ta vajutama peab. Ja siis ma korra läksin rooli ja näitasin talle. Kuid auto siis ei käinud,” toonitas ta.

“Siis vahetasime kohad tagasi ja siis see naine kriimustaski ennast seisva auto vastu,” kõneleb ta. Poolteist tundi hiljem tuli politsei ja leidis Allase samast õllebaarist. Tal paluti alkomeetrisse puhuda ja seletuskiri kirjutada. “Luba nad mult ära ei võtnud,” kinnitas Allas.

Muutis oma ütlusi ja kaotas töö

Lugu läks aina pöörasemaks. Harjumaa politsei pressiesindaja Urmas Krull ütles, et seletuskirjas politseile Allas siiski esialgu tunnistas naisele lahtise uksega otsa tagurdamist, kuid siis muutis oma ütlusi.

Krull ütles, et Allas jäi nõusse joobetesti tulemusega, mis tunnistas ta napsitanuks.

“Seda ta ei vaidlustanud ja sellepärast ei saagi teada, mitmepromilline joove tal oli,” selgitas Krull. “Kohapeal olnud alkomeeter näitas ainult, kas joove oli või mitte, ja et ta seda ei protestinud, siis uut ekspertiisi ei tehtud.”

TV3 ja produktsioonifirma Filmimees oli sügavalt Allase käitumise pärast sügavalt nördinud. "Ükski endast lugupidav telesaatejuht, kelle järgi joonduvad sajad tuhanded televaatajad, ei tohiks oma vaatajate usaldust sellisel moel kuritarvitada," ütles TV3 toonane tegevjuht Toomas Vara.

TV3 pidas Allase käitumist lubamatuks ja lõpetas temaga töösuhte.