SULEV REELO, Toila Spa hotelli suuromanik, säilitab endas nii ambitsioonikat uljust kui ka muhedat huumorimeelt.

«Mina olen kohalik külamees, sündinud Pühajõe külas Toila külje all, ja käinud vahepeal Tartus hobusevarastamise kunsti õppimas. Nüüd olen tagasi,» iseloomustab end Sulev Reelo (44).
Tegelikult on mees lõpetanud Tartus Eesti Põllumajandusakadeemia hüdrotehnikainsenerina. «Ma arvan, et see on päris hea haridus. Põllumajandus on tõusuteel.» Just sel põlisel alal sai Sulev oma esimese suurema töö- ja juhtimiskogemuse, kui oli Viru Ranna kolhoosi põllumajandusosakonna juhataja.

«Olin väike kolhoosiesimees juba kahekümneneljaselt.» muheleb Reelo. «Siis tuli see lagunemise aeg. Tundsin, et ei ole eetiline mingit osa endale rabada. Aitasin majandit tükeldada, aga ise hakkasin hoopis Rootsi turule plastpaate tootma.» Nii sai Sulevil näpp tollal, Eesti krooni tuleku ajal, äriilmale antud. Sulevil on Jõhvis viis toidukohta ja hotell ning midagi ka hingele — sajapealine lihaveiste kari. Tore on vaadata, kuidas suured loomad iidsetel paepealsetel karjamaadel jalutavad. Spaaga on ta seotud olnud viimased seitse aastat.

Lähemalt 9. oktoobri ajakirjast