Üdini positiivne ja siiras kui lapsuke. Mis ei välista näiteks vannivahus šampanja nautimist. See on CHARLENE RENNIT, noorim Eesti eurolaulu finaali jõudnud lauljatar.

Charlene Rennit on 16aastane. Noorusele vaatamata pääses ta juba suurele rahvapeole, Eesti eurolaulu finaali. Seepeale kirjutas kirjanik Andrus Kivirähk lehes kurjalt, et esinejad muutuvad aina nooremaks. Eksiteele aetud lapse koht on koolis, arvas rahvakirjanik.

Kiire kõnnaku ja pikkade säärtega Charlene saabub intervjuule paarkümmend minutit varem. Kaasas kott, kust piilub välja hall roosa ninaga mõmmik. Lauljatar tõmbab karuoti paberkotist välja. «Mulle meeldivad sellised nunnud mänguasjad, kodus on mul ka neid igal pool.» Pehmel loomal puudub nimi, sest tüdruk ei tea, mis soost elukas on.

Pohmelli olen põdenud!

Eurovisiooni Eesti eelvoorus püüdis Charlene pilke oma nooruse, neoonroosade sukkpükste ja elektrisinise kleidiga. Roosa on Charlene’i lemmikvärv. Tüdruku esitatud ja hitimeistrite Laisaare–Kotkase–Pauluse loodud laul «What ever you say» jäi aga paljudel pealtvaatajatel ja kriitikuil kahe silma vahele. «Mina ennast küll luuserina ei tunne,» viskab kuuendaks jäänud Charlene pea selga. «Ka Pearu Paulus ütles, et seekord ei läinud me võitma, vaid hoopis mind tutvustama.»

Eurofinaalis avastas Charlene endal selgeltnägijavõimed. «Ma teadsin, et sinna viienda koha juurde me jääme.»

Hoolimata kasinast edust oli üritusel ka positiivne külg — tüdruk võitis hulga sõpru. «Mõnega suhtlen siiamaani.» Neiokõsõ leelotav võidulaul «Tii» Charlene’ile meeldis. Just erilisuse poolest. «Aga Kerli Kõivu laulu sõnad… need tõmbasid kõik alla ja muutsid laulu negatiivseks,» vaeb Charlene.

Kuid siiski, kes meist poleks noor olnud? «Alkoholi muidugi olen proovinud! Ja pohmelli olen kah põdenud.» tunnistab lauljatar. Kuid sigaret ja uimastid on tema puhul välistatud. Jookidest eelistab Charlene klaasikest veini õhtusel ajal. Tähtis on fiiling: «Ma olen täielik vannimõnude jumaldaja ning selle juurde käib šampuseklaas ka. See pole joomine. See on nautimine!»

Tutvuste kaudu eurole

Kuulujutte, kuidas Charlene valiti 2 Quick Starti tiimi eurolaulu esitama ja kes ta selline on, levis enne võistlust mitu. Kroonika toimetuses käis koguni keegi «heategija» 500 krooni eest pakkumas nime, kes esitab produtsentide trio laulu.

«Alar Kotkas leidis mind oma poja kaudu. Tegelikult jõuti minuni tuttavate tuttavate tuttavate kaudu, seal oli palju inimesi,» meenutab Charlene. Kotkas sai teada, et on üks tüdruk, kes laulab hästi, ja Charlene jälle, et kuulus produtsent Kotkas otsib lauljat, kellega tegeleda. «Meil oli kohe hea klapp.»

Kuuma kõlaka, et Charlene leiti karaokebaarist, lükkab lauljatar itsitades ümber. Ta on küll paaril korral seda baarides proovinud, kuid hullumeelset karaokesõpra pole temast seni saanud.

Talve hakul lahkus Kotkase hitikombinaadist lauljatar Eda-Ines Etti. Kas Charlene on tema järeltulija? «Mingit sarnasust meis pole. Ines on iseseisev artist, kunagi saan ka mina selleks.» Charlene arvab, et ta valitigi just nooruse tõttu. Teda annab voolida ja selle vastu pole tal midagi.

Charlene on rahul, et võistlusest osa võttis. «Sain enda kohta väga palju teada.» Tema suurimaks hirmuks oli kogeda, kuidas ta käitub suures paanikas lava taga enne ja pärast etteastet. «Ma olin meeldivalt üllatunud, sest midagi ei juhtunudki!»

Charlene lööb pea selga: «Kunagi koolikaaslastega arutasime, kellest mis saab.» Loomulikult pakuti, et mis muud Charlene’ist ikka võib saada kui laulja. «Ma naersin selle peale ja teatasin, et elu seeski ei lähe ma sellele teele.»

Toona laulis ta ETV lastekooris. Nooruke staarihakatis tõdeb, et mõttetera «ära iial ütle iial» vastab tõele.

Üleöö kuulsaks

«Lapsed tunnevad mind küll tänaval ära. Minule see meeldib, olen ülimalt positiivne inimene,» kihistab Charlene. Piiga tunnistab, et tema tähelepanuvajadus on üle keskmise. «Mind see tuntus ei muuda. Ainult rohkem inimesi ütleb «tere».» Ka sõbrad–tuttavad ütlevad, et lauljatar pole muutunud. Ikka seesama aktiivne ja positiivne tüdruk.

Aga Charlene ei tee enam midagi uisapäisa. «Vanuselt olen teismeline, aga tegelikult hakkab asi vaikselt sinna täiskasvanuelu poole tüürima. Mõtlev inimene olen, võiks öelda. Isegi mõistusega inimene.»

Ikka ja jälle tekib tahtmine võrrelda Charlene’i ta eakaaslase Kerli Kõivuga. «Ma olen ka pöörane, aga ma pole seda otseselt. Minu pöörasus väljendub tohutus positiivsuses.»

Charlene meenutab, kuidas tema ja Vanilla Ninja Lenna Kuurmaa koos ETV lastekooriga Itaalias käisid. «Mina olin 15 ja Lenna 17. Konkurss oli just lõppenud. Läksime linna peale ja seal oligi see esimese šampusepokaali värk.»

Kaks piigat veetsid öises võõras linnas mitu tundi. «Eks see oli ka pöörane. Meid üritati ära võluda, aga me jäime endale kindlaks.»

Meeletus väljendub ka Charlene’i äkilises käitumises. Kord lõikas ta oma isal Urmasel juuksed maha, sest isa käskis tal midagi teha, mida tüdruk ei tahtnud. Äkiliselt haaras ta käärid ja tšahh! oligi isal punkari soeng. Isa ei ütelnud seepeale midagi.

Praegune kool ei sobi

Charlene’il on praegu kiire aeg. Tema lauljatalent on avastatud ning nüüd tuleb tegutseda. «Puudumiste koha pealt ei vaadata üldse hästi, aga õppimisega pole mul kunagi probleeme olnud. Põhikooli lõpetamisel oli raskusi, tulid ka mõned neljad.»

See oli aeg, kus ETV lastekoor palju reisis ja esines. «Kuna mu tegevus on rohkem suundunud muusikasse, pole päris õige, et reaalkoolis käin.»

Sel õppeaastal pole tüdruk kooliläve eriti ületanudki. «Selle kooli kõrvalt midagi muud teha ei ole võimalik.» Charlene kavatseb seepärast kooli vahetada. «Ma ei tea, kas äkki Westholmi gümnaasiumi. Ja raamatuid lugeda mulle ka meeldib.» Kord hekseldas ta läbi isegi ühe poliitilise raamatu. «Kümneselt lugesin raamatut USA ja Vene suhetest.» Kuid Marju Läniku eeskujul kõigepealt laulda ja kunagi hiljem poliitikasse minekust unistada Charlene ei kavatse. «Mul pole isegi lemmikparteid.»

Charlene’i näole ilmub kaval ilme, kui ta teatab, et tulevikus tahab ta hoopis meediat õppida. «Televisioon on alati mugav koht.»