Tuleb välja, et Piret on kodust välja kolinud mitte ühel, vaid mitmel korral, läinud ja tulnud, elades üle pettumusi nii eraelus, hariduses kui karjääris — 8.klassis jättis ta näiteks kooli üldse pooleli. “Ütlesin lihtsalt, et aitab nüüd koolis käimisest — olin hästi iseseisev enda peas!” naeris Piret, tunnistades tagantjärele, et Tallinna Reaalkoolis olid küll väga kiftid õpetajad, aga tal läks hästi ainult kirjanduses. “Matemaatika, keemia ja füüsika ei olnud minu alad. Ma ei tea, mis mu ema kõigest sellest mõtles… aga kui ema ja isa on näitlejad, siis summasummaarum füüsikut vist ei tule!” jätkas ta lõbusalt ning sõnas emale osutades kelmikalt, et ta olevat pandud Reaalkooli üksnes selle tõttu, et kool asus kohe teatri kõrval. Õnneks Pireti haridustee lõplikult ei katkenud — tee viis Vanalinna Hariduskolleegiumisse ja sealt edasi lavakunstikateedrisse ehk Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli.

Kuid isegi pärast kooli ei võtnud Pireti näitlejakarjäär hoogu sisse ja iseennast otsiv neiu sai teha elatise teenimiseks igasuguseid juhutöid, milles mõni suisa väga juhuslik. “Ma olen olnud postiljon, mäletan, kui isegi ema aitas mul seda teha. Ja ma olen küll mõelnud, et valisin vale eriala — olin näiteks laeva peal tööl, kui parasjagu käis “Eesti otsib superstaari” saade, mida juhtisid minu kursakaaslased Hendrik ja Karl-Andreas Kalmet. Ja kujutad siis ette, et istud mingis kitlis ja vaatad tööruumides, kuidas kõik naudivad, kui naljakad ja säravad on su kursakaaslased…,” muigas ta veidi kibedalt, kuid lisas kiirelt juurde, et eneseleidmine ei tohigi olla lihtne.

“Ma tunnen eriti tänapäeval, et koguaeg on tohutult kiire — vaatame kasvõi muusikas, kuidas mingid staarid saavad juba ühe-kahe päevaga massidesse. Elus pole vaja kiirustada, on vaja õppida ja unistada ja sihti hoida ees!” kinnitas ta veendunult ning nentis vastuseks saatejuhi küsimusele, kas ta plaanib näitlejakarjääri juurde jääda, et ta ei tea. “Ma olen 27-aastane, ma tahaks elada pikalt ja teha huvitavaid töid. Mulle väga meeldib muusika ja ma olen enda kõrvale leidnud lahedad muusikud, kellega on hea klapp ja ma loodan, et see bänd jõuab kuhugi. Aga selle jaoks peab tööd tegema!” arutles ta. “Bänd, mida me teeme, on Vibra sõnast vibratsioon. Teeme ise muusikat, keeruline on žanrit määrata, aga pigem rokk.”