Kirjastus Varrak müügijuht Mirjam Parmasto rääkis, et neil pole küll otsesidet kõikide kauplustega üle Eesti, kuid täna hommikuse seisuga on raamatut müüdud hinnanguliselt 3500 eksemplari. Raamatu hind kauplustes on 299 krooni, kirjutab aripaev.ee.

„Suur tiraaž trükiti selleks, et raamatut jätkuks kõigile soovijatele. Eesmärk polegi tiraaž kiiresti läbi müüa. 2/3 kogusest müüme tõenäoliselt läbi poole aasta jooksul“ rääkis Parmasto. “Jõulude ajal kindlasti müük kasvab,“ on Mirjam Parmasto kindel.

Mirjam Parmasto leiab, et suvel ilmunud inglise keelse Harry Potteri viimase osa ilmumine eesti keelse raamatu müüki ei mõjuta. „Kindlasti on raamatusõpru, kellel on olemas nii inglise kui ka eesti keelne Harry Potteri viimane osa,“ lisas Parmasto.

Eesti autorid küll edestasid suvel Harry Potterit, kuid Varraku müügijuht Mirjam Parmasto arvab, et varsti asub võlurpoiss Eesti lugejate edetabelis kõrgetel kohtadel.

Rahva Raamatu AS turundusjuht Merje Vari sõnul on Harry Potteri viimasel osal rohkem tähelepanu kui eelmistel osadel. „Viimast osa ostetakse palju, et kogu Potteri sari kokku saada,“ tõdes Vari.