Viimastel nädalatel on kõik see veelgi selgemalt esile tulnud, sest endine modell ja praegune popstaar valmistub välja andma oma kolmandat heliplaati, vahendab ajaleht The Telegraph Marianne’i.

Ajakiri kirjutab pr Bruni-Sarkozy alastipiltidest ning intiimsetest intervjuudest, milles arutatakse läbi nii tema kirju armuelu kui vasakpoolsed poliitilised vaated.

Kõigele sellele lisanduvad pildid, kus Itaalia päritolu seksisümbol vaatab laia naeratuse saatel otse kaamerasse.

Samal ajal kui Bruni konservatiivne abikaasa, president Nicolas Sarkozy üritab Prantsusmaad parempoolse sõnumi saatel reformida, on sellised pildid ja kummalised kommentaarid jätnud Brunist tobeda mulje. See sunnib tõmbama paralleele Marie-Antoinette’iga, Prantsuse kuninga Louis XVI naisega, kellel revolutsiooni käigus pea maha võeti.

Nagu Marie-Antoinette enne teda, peab pr Bruni-Sarkozy end üheks Euroopa kauneimaks naiseks.

Marianne’is ilmunud artikli autor Nicolas Domenach kirjutab: „President ise tundub igal võimalusel ütlevat: kas ta pole ilus, kas ta pole tark, kas ta ei laula hästi...? Ja avalikkusel saab sellest kõrini.”

Kommenteerides kiitust, millega pr Bruni-Sarkozy oma abikaasat üle külvab, väites isegi, et viimasel on „kuus aju”, kirjutab Domenach: „Ulatage mulle oksekauss! Kas me kujutaksime ette Bernadette Chiraci või Danielle Mitterrand’i pillamas oma abikaasade kohta selliseid mesiseid komplimente?”

Pärast eelmiste presidentide, Jacques Chiraci ja François Mitterrand’i naistele viitamist ütleb Domenach Sarkozy oma kohta: „Nad käperdavad teineteist kogu aeg avalikkuse ees, mis oleks normaalne äsjaabiellunute puhul, aga mees on president ja naine esimene leedi ning nad pole just päris noored! Lõpmatud fotod Carlaga Nicolas’ kaisus on muutunud ei millekski muuks kui vulgaarseks paroodiaks.”

„Ausalt öeldes on tegemist ülepingutamisega ja me ei suuda seda enam taluda. Bruni ei ole mitte niivõrd parfüüm kui väga tugevatoimeline õhuvärskendaja, mida kasutatakse avalikes kohtades väga paha haisu neutraliseerimiseks.”