Pärast seda, kui Dati kesknädalal oma rasedust kinnitas, aga olukorra komplitseeritusele viidates lapse isa enda teada jättis, on eelkõige internetis, aga ka naabermaade ajalehtedes käidud välja terve hulk miljonäre, poliitikuid, telestaare, kes kõik võiksid vastutada ministri raseduse eest, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Itaalia ja Hispaania ajalehed pakkusid uudist lausa esiküljel ja Briti väljaanded ei peljanud küsida pealkirjades seda, mida siingi küsitud. Prantsuse meedia on jäänud vaoshoitumaks, kuid erinevalt varasemast pole sellised küsimused päris tabu enam sealgi. Esimeseks nimekamaks “ohvriks” sai Hispaania endine peaminister José Maria Aznar, kes nimetas täielikuks valeks esmalt ühel Maroko netisaidil ilmunud väidet, et just tema on naabermaa valitsusliikme lapse isa.

Hispaania El Mundo aga arutles muu hulgas infolevi teemal. “See episood näitab, kuidas internet on muutnud mängureegleid, olles kanaliks sellistele kuuldustele ja kinnitamata infole, mida traditsiooniline ajakirjandus tõenäoliselt ei avaldaks, aga mis sellegipoolest viib olukorrani, kus valeinfoga seotud isikud peavad sekkuma,” nentis ajaleht Aznari eitust silmas pidades.

Siiski ei hoidunud näiteks Londoni Times mainimast, et kaugeltki mitte võimaliku isa nimekirja eesotsas, aga siiski seal sees on isegi president Nicolas Sarkozy. Tõepoolest, Dati on olnud Sarkozy protežeeritav ja lähedane tuttav pikka aega ning isegi sedavõrd, et presidendi eksabikaasa Cecilia olevat teda oma õeks kutsunud. Pärast mullust lahutust Ceciliast saatis Dati presidenti paljudel üritustel ja kuulujuttudes pandi nad paari, kuni silmapiirile ilmus Carla Bruni, nüüdne presidendiproua.