Donald Trump on kõige mikroobikartlikum president USA ajaloos. Tema külalised peavad käsi pesema enne temaga kohtumist ja veel lisaks enne söömist, sellele lisaks aga hõõrub president käsi Purelli puhastusvahendiga, kui on sunnitud kellegi kätt suruma.

“Kui sa peaksid köhima või aevastama, või tegema midagi sellist, mis jätab sinust haige mulje, siis sa saad temalt erilise pilgu,” sõnas Trumpi kampaaniatöötaja. “Ta võib tõsta käe üles, et anda märku, et sa peaksid eemale hoidma.”

Eelmisel kuul hakkas presidendi kantseleitöötaja Ovaalsaalis köhima. “Mulle ei meeldi see, kas tead,” ütles Trump enne pearaputust. “Mulle ei meeldi see. Kui sa pead köhima, siis palun lahku ruumist.”

Presidendi mikroobihirm on teada-tuntud juba tema vanadele äripartneritele. 1980ndatel oli Trumpil sellega seoses probleeme. “Äripartnerid tõstsid tervituseks käe ja Trump ei tahtnud kätt suruda,” meenutab presidendi äripartner Jack O’Donnell.

1993. aasta intervjuus ütles Trump, et peseb käsi iga päev nii tihti, kui võimalik. Hiljemas intervjuus tunnistas president, et teda häiris väga, kui ta väike laps haigeks jäi. Baron Trumpil oli beebina kord palavik ja Trump ei tahtnud tema läheduses olla. “Kui ta haige on, siis ma lihtsalt hoian teda endast eemale,” naeris Trump.