Kingitus kõige väiksemale! Nelja ja poole kuune inglise setter Edward, kelle Evelin (43) ja Toomas Hendrik Ilves (58) võtsid pärast iiri setteri Ludwigu taevastele jahimaadele lahkumist, on tegelikult kingitus presidendipaari tütrele Kadri Keiule (9).

Eedu, kes nüüd Kadrioru lossis ja Ärma talu niitudel ringi lippab, on nii kuninglikku tõugu kui ka hinda – siin sellist numbrit just ei küsita, mujal maailmas aga maksab see tõug üle tuhande euro!

«Maksumaksja raha keegi ei kulutanud,» maandab Edenbridge kenneli perenaine Eva-Liisa Salin, kes koera kinkis, selle pinge eos. «Mina ise pakkusin kutsikat. Sain teada, et nende eelmine sõber lahkus ja kuna mul oli pesakond olemas, võtsin ühendust.»

Valida oli emase ja kahe isase vahel. Kui esipaar end ilmutas ja Kadri Keiu kutsikatega hullama asus, tahtis just Eedu temaga väga suhelda. «Neil tekkis kohe kontakt,» rõõmustab Salin. «Nii saigi just tema väljavalituks.»

Inglise setter on sõbralik loom, kes vajab palju tegelemist ja tähelepanu – kasvatuseta läheks ta ülekäte! «Et Evelin on tõu iseloomuga väga kursis, ei tulnud see üllatusena. Olen neile aga alati nõu ja jõuga abiks ning valmis toetama.»

Eva-Liisa on õnnelik, et Edward nii hea kodu sai! «Evelin ütles, et ta kohanes väga ruttu ega võõrastanud üldse. Inglise setter on väga sotsiaalne ja naudib seltskonda.»

Vahva, et Kadri Keiu sai endale sõbra, kellega koos üles kasvada.