Nimelt tõstis president kõne ajal joogiklaasi nagu väikelaps, kes enda liigutustes veel kindel ei ole. Kuigi Trump on veeanumatega ka varem mittetäiskasvanulikult ümber käinud, suutis ta vahetult enne joomist ka kokutada.

Seetõttu tõusiski Twitteris torm — kasutajad hakkasid otsima põhjuseid, miks riigipea nii käitub. Enamik otsustas dementsuse kasuks, kuna selle sündroomi esimene ilming ongi motoorikahäired. Virtuaaldoktorid meenutasid ka, kuidas mees juba novembrikuus jäi pildile kummalisel viisil veepudeli hoidmisega ja treppidest kõndimist pelgab. Mitmed irvhambad aga aasisid Trumpi kallal, et tal on lihtsalt liiga väikesed käed klaasi korralikult käes hoidmiseks.

Valgest Majast öeldi, et presidendil lihtsalt kurk kuivas ja midagi enamat sellest loost otsida on liiast. Stat News konsulteeris aga ajuspetsialist dr. Ford Voxiga, kes küll pole Trumpi päriselus kunagi läbi vaadanud, ent erinevaid videosid analüüsides leidis, et presidenti kimbutab eeldementsus, kuna ta räägib endale vastu, ei saa sõnu suust, teeb grimasse ja on hajameelne.

USA presidentidest vanimana vande andnud Trumpi tervise kohta käivate kuulujuttude summutamiseks teatas pressisekretär Sarah Huckabee Sanders, et riigipea läheb uuel aastal tervisekontrolli ning selle tulemustest antakse ka avalikkusele teada.

Vaata videost, kuidas Trump vett rüüpab ja inimesed sellele reageerivad.