"Vabariigi President jääb elama enda koju, Kadriorus saavad olema tööruumid," teatas president Kersti Kaljulaidi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe Publikule. "Seda, kas tuleb teha mingeid ümberkorraldusi, on veel vara öelda," ei teadnud ta täna veel täpsustada, kas riigipea Kadrioru ruume enda järgi sättima laseb hakata.

Politsei- ja piirivalve isikukaitsebüroo juht Andris Viltsin kommenteeris Delfile nädal tagasi, et seadus ei kohusta presidenti elama Kadrioru lossis, küll aga on residentsis üles ehitatud korralik turvasüsteem, mis aitab oluliselt kaasa turvalisuse tagamisele. "Praeguses elukohas selline lahendus puudub ning tõenäoliselt tuleb see n-ö nullist üles ehitada," nentis Viltsin.

Kuidas aga uue presidendi elukohta täpsemalt kaitstakse ehk millised seadmed sinna paigaldatakse, kas ja kuidas seal politseinikud tööle asuvad, või mitu inimest teda saatma hakkab, seda politsei turvalisuse huvides avalikustada ei saa.

Eesti rahvas on siiani olnud harjunud, et presidendi abikaasal on ühiskonnas aktiivne esindusroll. Millises rollis hakkab riigipea Kaljulaidi kõrval olema tema abikaasa Georgi-Rene Maksimovski?
"Presidendi abikaasa roll saab selgeks lähiajal. Kindlasti on ta Vabariigi Presidendi kõrval neil hetkedel, kui see on vajalik."

Mis puudutab visiite, olgu siis Eesti sees või välismaal, siis need saavad samuti nõuniku kinnitusel paika lähiajal. Kaljulaid ise on ajakirjanike küsimustele vastates siiani märkinud, et läheb esmalt välisvisiidile Soome ja Lätti.