"Ringvaates" külas käinud Kuusk tõdeb siiski, et merehaigusest ta ikkagi ei pääsenud ja see raskendas kokaks olemist omajagu. "Üsna raske on ikkagi. Hommikul voodist tõustes on kõik korras. Koikus magada on mõnus, kiigutab nagu hällis. Ärkad üles, lähed sinna kambüüsi, kus on umbne, palav, ei saa silmapiiri vaadata, kuna illuminaatorid on liiga kõrgel. Siis läheb süda pahaks, esimestel päevadel. Eriti kui on tugev laine ja tuul."

Kuusk meenutab, et merehaigus väljendus esmalt külma higina. "Tekivad sellised luksatused. Mina üle parda kalu ei toitnud. Ma suutsin enda organismi piisavalt kontrollida." Välja Kuusk ei söandanud minna, sest siis on raskem tagasi kööki astuda. Selle asemel otsustas ta veidi avatumas ruumis diivanile pikali visata. "Siis läksin tagasi kambüüsi, hakkisin 15-10 minutit ja läksin jälle pikali." Nelja kuni viie päevaga läks õnneks merehaigus üle.

Kui neli kuud järjest, kuus päeva nädalas ja kolm korda päevas teiste söögi pärast muretsemine võib nii mõnelegi kurnavalt näida, siis Kuusk asja nii tõsiselt ei võta. "Töö on töö. Sul on väljakutse ja siis sa lähened sellele süstemaatiliselt. Kui sa oled korralikult ette valmistanud..."

Kuigi peamiselt toituti laeval kalast, siis tagasi tulles ei ole Kuusel kalast ikka isu täis. "Viskasimegi nalja, et kui ma lähen restorani ja küsin, et vabandage, kas teil on ikka värske kala ja vastu tuleb, et ja, eile püütud, siis phääh, eile," naljatas telenägu. Kuigi ta veel kodus kala söönud ei ole, siis piltide vaatamine juba ajab isu peale.

Muidugi tuli ette ka päevi, mil oli sees tunne, et enam üldse ei taha. "Pärast ekvaatori ületust kui ka reisi lõpu poole tabas mind see niinimetatud suur hall, kus hommikul koikust välja tulles oli tuju lihtsalt kehv. Hoidsin ennast vaos, et mitte kellelegi halvasti öelda, ei tahtnud midagi teha, ei viitsinud midagi teha. Avastasin, et vahin illuminaatorist juba tund aega välja ilma, et mõtleks lõunasöögile."

Merele tahaks Kuusk ikka ja kindlasti uuesti minna. "Mulle meeldib kulgemine ja see protsess ja meelsus ja vaimsus, mis merel olekuga kaasneb. Sul on kogu aeg nagu pind kuskil, et pead olema ärkvel ja valmis."