Viimati kaheksa aasta eest Kreisiraadiole kirjutatud lauluga "Leto svet" Eurovisioonil osalenud helilooja Priit Pajusaar (51) on Eesti esilaulu valimisel Euroopasse tagasi märksa nooremas ja ilusamas seltskonnas! Täna läheb see tiim ajalukku juba ainuüksi sellega, et Pajusaar lõi Gertu Pabbole (20) kirjutatud laulu "Miljon korda" kahasse seni noorima Eesti Laulul osalenud heliloojaga, kelleks on Tallinna 21. kooli 6. klassi ja Viimsi muusikakooli õpilane Lii Schmidt (13). 

"Aastal 2008 lubasin, et ma enam kunagi võistlusel ei osale, aga pööre algas sellest, kui sattusin Kaupo Karelsoniga ("Eesti otsib superstaari" peaprodutsent– toim.) suhtlema,” seletab Priit. "Ta ärgitas mind lugusid looma, sest saadetest tuli palju noori, kes olid valmis neid laulma." 

Enne seda tutvustas Priit oma sõbra tütrele Liile, kuidas stuudios salvestatakse ja ärgitas omakorda Liid muusikat looma! Novembris saatiski tüdruk Pajusaarele kuulata viit viisilõiku, millest ühest sündiski "Miljon korda" salmiosa. 

"Tegin selle algselt emale emadepäevaks," ütleb Lii. "Viisid lihtsalt tulevad mulle pähe ja siis kirjutan need kas nooti või salvestan arvutisse või telefoni." 

Gertule meeldis loo juures iseäranis selle sõnum – sõnade autor on Maian-Anna Kärmas. „Loos on ka üks kõrge koht, mida ei ole just lihtne laulda, aga eelkõige nägin vaeva sellega, kuidas esitada lugu nii, et sõnum jõuaks kuulaja hinge,” sõnab Gertu. 

Pajusaar on läbi aegade ühe edukaima eurolaulu "Kaelakee hääl" autor. Näis, kas ka "Miljon korda" murrab  Eurovisioonile miljonite vaatajate ette! 

Telli Kroonika digiväljaanne SIIT või paberajakiri SIIT!

Jaga
Kommentaarid