Ilmar ja Kris Taska on välja valinud oma uue psühholoogilise põnevusfilmi meespeaosalised. Nendeks on filmist «Nimed marmortahvlil» tuntud PRIIT VÕIGEMAST ja soomlane PETER FRANZEN.

«On õhtu, varjud, kaamera libiseb mööda munakive…» kujutleb uue thrilleri režissöör Ilmar Taska Tallinna vanalinnas keset müüridest ümbritsetud Laboratooriumi tänavat seistes. «Siis näitab kaamera inimese jalgu — keegi lamab tänaval!»

Põneviku esialgne pealkiri ongi «Täna öösel me ei maga». Võtted algavad pärast jaanipäeva, filmitakse peamiselt vanalinnas. Kinno peaks film jõudma järgmise aasta veebruaris.

Osaleb soomlaste iidol

Priit Võigemast mängib pisut boheemlasliku ellusuhtumisega noormeest. Soomlaste hetke kuumim meesnäitleja Peter Franzen, keda põhjanaabrid loodavad kord Hollywoodis näha, kehastab unistuste meest: edukas ärimees, kes sõidab uusima 7. seeria BMWga.

Franzen mängis «Nimed marmortahvlil» Soome ohvitseri, kes eestlastele Vabadussõjas appi tuli. «Nimesid...» tehes sai ta natuke külge eesti keelt, praegu õpib autos eestikeelseid kassette kuulates juurde. Põnevusfilm tuleb kakskeelne: eesti keeles siinsetesse kinodesse, inglise keeles välisturule.

Elu üle maailma

Mõttele, et isa ja poeg Taskad võiksid koostööd teha, tuli Kris Taska. Linateost vändates on produtsent ülemus ja režissöör alluv, seega saab pojast filmi tegemise ajaks isa ülemus. «Oh, lapsed on alati kõige suuremad diktaatorid,» lööb Ilmar Taska käega. «Me oleme Krisiga varemgi koos töötanud.»

Ilmar Taska on küll teinud ohtralt dokumentaal- ja telemängufilme, aga «Täna öösel me ei maga» oleks talle esimene kunstiline kinofilm. «Nii on mul ka uus ja huvitav,» ei karda Taska seenior väljakutseid.

Eestis 1990ndate keskel Kanal 2 rajaja ja omanikuna tuntud Ilmar Taska oli vahepeal mitu aastat silmapiirilt kadunud. «Elasin Los Angeleses, Pariisis, Roomas, tegin filmitööd,» selgitab Taska. «Olen alati elanud üle kogu maailma. Kui jään pikemaks ühe koha peale pidama, tekib mingi sisemine rahutus, mis sunnib edasi liikuma.»