KEIRA KNIGHTLEY on oma üürikese karjääri jooksul vallutanud kinolina ja murdnud ohtralt südameid.

Keira Knightley (20) tähelend on olnud imeline. Filmide Bend It Like Beckham («Tribla nagu Beckham»), Pirates of the Caribbean («Kariibi mere piraadid») ja Love Actually («Armastus on see…») staarist on saamas üks Hollywoodi kuumemaid noori näitlejatare, keda filmikriitikud nimetavad hellitavalt «uueks Kate Winsletiks». Hiljaaegu kuulutas ajakiri Tatler ta ka Briti ihaldusväärseimaks vallaliseks naiseks. Kuid Keira elu pole üksnes roosiaed.

Möödunud aasta lõpus sai Keira teada kuulsuse ja edu hinna: tema ekskallim Del Synnott sattus enesetapukatsega haiglasse. Meeleheitele viis mehe uudis, et Keira on leidnud uue armastuse Ulsterist pärit näitleja Jamie Dornaniga.

Keira jättis kõik tööd sinnapaika ja tõttas haiglasse mehe kätt hoidma. Paar oli koos olnud kaks aastat ning kõik ennustasid sellele suhtele suurt tulevikku.

Keira kaasnäitleja filmist «Kariibi mere piraadid» ja Tatleri hinnangul Briti ihaldusväärseim poissmees Orlando Bloom ütles ühes intervjuus: «Keiral on peika, pagan võtaks! Ja ta on nii armunud. See mees oli kogu aeg võtetel, ma ei suutnud temaga võistelda.» Paraku ei pidanud suhe kuulsuse pingetele vastu.

Viimaste kuulujuttude kohaselt on Keira ka Dornani maha jätnud. Nüüd käib ta kohtamas Oscari-võitja Adrien Brodyga. Paar tutvus Šotimaal filmi The Jacket võtetel.

Keira on näitlemisest unistanud kolmandast eluaastast saadik. Ekraanile pääses ta 14aastaselt filmis Star Wars: The Phantom Menace. Praegu lööb kaunitar maailma kinolinadel laineid komöödias Love Actually, milles ta mängib noort pruuti, keda jahivad kaks meest.

Sinu tähelend on olnud peadpööritav. Mis tunne on?

Mul on kõvasti vedanud. Ma ei osanud kujutleda, et mul niimoodi veab. See on olnud hull, aga samas ka hea aeg. Elada saab ainult päeva kaupa, aga praegu on mul küll väga põnev. Love Actually on nagu glasuur koogi peal, seda enam, et see on nii ilus film.

Mis su teatrinäitlejatest vanemad asjast arvavad?

Nendele on kõik mu filmid siiamaani meeldinud.

Kas kuulsus on teinud inimeste usaldamise ja suhete loomise raskemaks?

Ma usun, et näitlejal on suhete loomine sama raske kui mis tahes muu ala esindajal. Suhet alustada on alati raske. Ausalt öeldes olen nii rumal, et ma isegi ei taipa, kui mees mulle külge lööb. Salakavalus minu puhul ei toimi, minuga tuleb olla äärmiselt otsekohene.

Juliet, sinu tegelaskuju filmis Love Actually, on kahe mehe ihaldusobjekt. Kas see oli raske roll?

Mul vedas, sest kõik oli juba stsenaariumis olemas. Richard Curtis on väga andekas stsenarist ja režissöör. Terve lugu saab valmis kolme stseeniga ja et seda teha, peab olema tõeliselt tark. See oli väga põnev roll.

Milline on su lemmikstseen?

Põhjus, miks ma sellesse filmi armusin, oli stseen minu ja Andy vahel, kus ta annab mulle teada, mida ta tunneb. See on üks romantilisimaid stseene, mida olen näinud, ja seda oli tore mängida. See oli ka väga liigutav, sest mees, kes tüdruku arvates teda vihkas, hoopis armastas teda.

Kas sa ise oled romantik?

Jah, olen küll. Arvan, et romantika meeldib kõigile. Mulle meeldivad lihtsad asjad: lilled ja šokolaad. Minu puhul see toimib. Võib-olla ühel päeval ka teemandid…

Mis tunne oli Hugh Grantiga töötada?

Esimest korda nägin teda korralikult alles pärast filmivõtteid lõunasöögil. Hea on öelda: «Olen mänginud Hugh Grantiga!», aga kui me filmisime, olid meil oma stseenid, me justkui tegime kumbki oma lühifilmi. Lõpptulemust oli väga imelik vaadata. Ma lihtsalt seisin kõige taga ja itsitasin nagu pahandust teinud koolitüdruk.

Mis sa sellest filmist õppisid?

Arvan, et vastamata armastus on alati väga talumatu ja valus. Aga ma usun, et see film näitab, et igas olukorras tuleb ette raskusi, ja alati on võimalus neist võitjana välja tulla. See on ju väga positiivne sõnum.

Kas sa kavatsed tulevikus ka teatris töötada?

Ma väga tahaksin seda — teatris töötavad ju minu vanemad. Olen alati teatritööd õigeks näitlemiseks pidanud. Kui ma kolmeaastaselt ütlesin, et tahan saada näitlejaks, ei osanud ma filmist mõeldagi. Nii et ma ootan endiselt oma teatrikogemust. Paar aastat tagasi oli see võimatu, sest ma käisin koolis. Aga loodetavasti saan selle kogemuse lähima paari aasta jooksul kätte.